Jövőre kiderülhet, ki ölte meg Diego Maradonát

Nyolc egészségügyi dolgozó ellen bírósági eljárás indul az argentinok 2020-ban elhunyt futball-legendája, Diego Maradona halálának ügyében.
Csakfoci.hu 2023. április 20., csütörtök 11:20
Nyolc egészségügyi dolgozó ellen bírósági eljárás indul az argentinok 2020-ban elhunyt futball-legendája, Diego Maradona halálának ügyében.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 20., csütörtök 11:20

Az argentin válogatottat 1986-ban világbajnoki címig vezető egykori klasszis játékos hatvanéves korában hunyt el 2020 novemberében, szívelégtelenség és tüdőödéma következtében.

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés - közölte a helyi sajtó. A Buenos Aires külvárosában található San Isidro bírósága elutasította a védelem kérését, hogy enyhébb legyen a vád és egyetértett az ügyészséggel - értesült a TN tévécsatorna. A per várhatóan csak jövőre kezdődik el. Amennyiben a vádlottakat bűnösnek találják, nyolctól 25 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik őket.

Az ügyben Leopoldo Luque, valamint Agustina Cosachov, Maradona személyi orvosa és pszichiátere, továbbá egy pszichológus, egy másik orvos, az egészségbiztosító kapcsolattartója és három nővér érintett.

Diego Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz