Fotó: MTI

Itt az MLSZ nagy bejelentése: BL-döntőt rendezhetnek a Puskás Arénában - ezért van nagyon jó esélyünk

A Magyar Labdarúgó Szövetség benyújtotta a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére vonatkozó pályázati anyagot az európai szövetséghez (UEFA).
Budai László 2023. november 21., kedd 10:14
Fotó: MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség benyújtotta a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére vonatkozó pályázati anyagot az európai szövetséghez (UEFA).
Szerző: Budai László 2023. november 21., kedd 10:14

Az MLSZ már korábban benyújtotta szándéknyilatkozatát, az UEFA júliusi közlése szerint a budapesti Puskás Arénával kandidáló Magyarország mellett a milánói San Siróval pályázó Olaszország érdeklődik a három és a négy év múlva esedékes BL-döntő iránt.

A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy 2026-ban vagy 2027-ben megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét - írja az m4sport.hu.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1-nek elmondta, a magyar szövetség a november 15-i határidőre elkészítette és benyújtotta a pályázati anyagot az UEFA-hoz.

A következő fontos időpont február lesz, amikorra az UEFA átnézi a pályázati anyagot, észrevételeket, javaslatokat tesznek a beküldött anyaghoz, a végleges döntés pedig 2024 májusában fog megszületni, amikor Magyarország és Olaszország közül kiválasztják, hogy ki rendezheti a 2026-os, illetve a 2027-es Bajnokok Ligája-döntőt.

A magyar szövetség szóvivője hozzátette, a szervezet egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy rangos nemzetközi futballmérkőzéseket hozzon Magyarországra, és a magyar szurkolók testközelből láthassanak sztárjátékosokat vagy rangos mérkőzéseket.

- Rendeztünk már az elmúlt időszakban női Bajnokok Ligája-döntőt, Európa Liga-döntőt, Szuperkupa-döntőt, nálunk volt az Európa-bajnokság néhány mérkőzése, hiszen társházigazdaként vettünk részt a szervezésben, rendezésben, és mind a Puskás Aréna, mind a szervezés kapcsán kitűnő véleményeket kaptunk egyrészt az UEFA részéről, másrészt a résztvevő csapatok részéről, ami vonatkozott például pálya talajára vagy a kiszolgáló helyiségekre, harmadrészt pedig az ideérkező szurkolók is nagyszerű élményekről számoltak be és dicsérték a szervezést és a rendezést – mondta.

Sipos Jenő hangsúlyozta, hogy a BL-döntő sokkal nagyobb volumenű esemény, mint az El-döntő volt, „mindenből nagyobb kell, mindenből több kell”, de úgy véli, hogy az MLSZ szervezőbizottsága már bizonyított, ezért

joggal reménykedünk abban, hogy a magyar szurkolók Bajnokok Ligája-döntőt láthatnak majd a Puskás Arénában.

A teljes cikk és a teljes nyilatkozat itt.

Olvastad már?
Rossi már a lehetséges Eb-keretről is beszélt: "Nem hívhatok be olyat, aki egyszer játszik, majd három meccset a kispadról néz végig az NB I-ben"
A magyar válogatottat újra az Európa-bajnokságra vezető szövetségi kapitány számos érdekes témáról beszélt az M4 Sportban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz