Fotó: AP Photo

Infantino begurult a kritizálókra, ő csak segített szelfit készíteni - itt a FIFA-elnök magyarázata a Pelé ravatalánál kirobbant botrányra

Gianni Infantino azt állítja, Pelé volt csapattársai nem tudták hogyan kell szelfit készíteni, ezért kelt a segítségükre.
Budai László 2023. január 4., szerda 11:11
Fotó: AP Photo
Gianni Infantino azt állítja, Pelé volt csapattársai nem tudták hogyan kell szelfit készíteni, ezért kelt a segítségükre.
Szerző: Budai László 2023. január 4., szerda 11:11

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke megvédte magát azokkal a kritikákkal szemben, amelyeket a kedden végső nyugalomra helyezett Pelé ravatala közelében készített szelfi miatt kapott. A sportvezető a közösségi médiában azt írta: mérges, amiért néhányan bírálták emiatt. Elmondása szerint az elhunyt csapattársai és családtagjai megkérdezték, hogy készíthetnek-e néhány közös fényképet vele, s erre ő természetesen azonnal igent mondott.

A 82 éves korában múlt csütörtökön elhunyt Pelét hétfőn korábbi klubja, a Santos stadionjában ravatalozták fel, a szurkolók itt vehettek végső búcsút tőle. A ominózus fotó - amelyen többek között a volt Santos-játékos, Lima is szerepel - itt készült. Infantino szerint Pelé volt csapattársai nem tudták, hogyan kell szelfit készíteni.

Hogy segítsek nekik, elkértem egyikük okostelefonját, és csináltam egy fényképet mindannyiunkról

- magyarázta. Hangsúlyozta: nagyon tiszteli és csodálja Pelét, ezért "soha nem tenne olyat, ami bármilyen módon is tiszteletlen lenne". Az 52 éves FIFA-elnök egyúttal bejelentette, hogy a szervezet zürichi székházának futballpályáját "Estádio Pelé - FIFA Zürich" névre keresztelik.

Infantino korábban a FIFA mind a 211 tagországát arra kérte, hogy egyik stadionját nevezze el a háromszoros világbajnok brazil legendáról.
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz