Huhogás, lökdösődés, mutogatás, sírás - a vége: bezártak egy szerb stadiont

Rasszista inzultus miatt bezárta hétfőn az FK Rad stadionját a szerb labdarúgóliga.
Budai László 2017. február 20., hétfő 18:58
Rasszista inzultus miatt bezárta hétfőn az FK Rad stadionját a szerb labdarúgóliga.
Szerző: Budai László 2017. február 20., hétfő 18:58

A Partizan 1–0-ra győzött vasárnap a belgrádi városi rivális FK Rad otthonában a szerb élvonal 22. fordulójában. A hazai szurkolók az egész mérkőzésen rasszista rigmusokkal, huhogással, és egy rasszista szöveget tartalmazó felirattal zavarták Everton Luizt, az ellenfél brazil középpályását. A kiírást a játékvezető utasítására később eltávolították a kerítésről.

A meccs végén dulakodás alakult ki a játékosok között, ekkor Everton Luiz a középső ujját mutatta a Rad szurkolói felé, majd sírva hagyta el a pályát. A hazai játékosok egyébként megtapsolták drukkereiket. A brazil futballista nyilatkozatában arról panaszkodott, hogy a drukkereken kívül a hazai játékosok is folyamatosan zaklatták a megjegyzéseikkel.

 

Vladimir Bulatovics, a szerb labdarúgóliga igazgatója hétfőn elmondta, az ügyben vizsgálatot indítottak, és annak idejére bezárják az FK Rad stadionját, vagyis a klub egyetlen hazai mérkőzését sem rendezheti saját pályáján.

A szerb szurkolók hírhedtek a színes bőrű játékosok elleni rasszista megnyilvánulásokról, az FK Rad drukkerei ráadásul szélsőjobboldali, nacionalista magatartásukról váltak ismertté.
(mti/csakfoci)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz