Fotó: abendblatt.de

Hőssé válás helyett tragikus szereplő lett a magyar válogatott játékos: "Ez a hiba a feljutásba kerül?" - videón a kihagyott helyzetei

Mindössze másodjára volt kezdő a Hamburgban Németh András, aki előtt két nagy lehetőség is adódott, hogy gólt szerezzen, de egyikkel sem tudott élni.
Nyikes Zoltán 2024. április 2., kedd 11:45
Fotó: abendblatt.de
Mindössze másodjára volt kezdő a Hamburgban Németh András, aki előtt két nagy lehetőség is adódott, hogy gólt szerezzen, de egyikkel sem tudott élni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 2., kedd 11:45

Az előző hétvégén mindössze másodszor volt a Hamburg kezdőcsapatának tagja a mostani idényben a négyszeres magyar válogatott Németh András, aki a házi gólkirály, Robert Glatzel távollétében kapta meg újra a bizalmat az első perctől. A 21 éves játékos ezt megelőzően ugyan 22-szer pályára lépett a német másodosztály mostani kiírásában, de játékpercei nem érték el a 300 percet, így nagy esélyt kapott a Fürth elleni idegenbeli bajnokin, hogy bizonyíthasson Steffen Baumgart vezetőedzőnek.

"Ez lehetett volna az ő meccse, de inkább tragikus figura lett, mint hős" írja a Tag24 a magyar játékossal kapcsolatban, akiről megjegyzik, hogy az első játékrészben nagyon bátran játszott, a kemény párharcoktól sem riadt vissza, ám a kapu előtt ekkor még veszélytelen volt. A második félidőben aztán könnyedén mennybe mehetett volna, de nem sikerült kihasználni a nagy helyzeteit.

Először a 48. percben Immanuel Pherai hozta nagy helyzetbe Némethet, akinek a 16-oson belüli, léc alá tartó lövését védte bravúrral a Fürth kapusa 0-0-s állásnál, majd a 70. percben, amikor már 1-0-ra vezetett a Hamburg, könnyedén eldönthette volna a három pont sorsát, ám az előzőnél is nagyobb ziccert hibázott el szemben a kapussal, nyolc méterről. Ez a kihagyott helyzet pedig hét perccel később megbosszulta magát, a Fürth egyenlített és végül ott hagyott két pontot a Hamburg.

– Négyszer-ötször egyedül állunk a kapussal szemben, de nem lövünk gólt. Ez nagyon bosszantó – mondta Baumgart a mérkőzés után, közvetve a magyar játékost is kritizálva, majd később már név szerint is megemlítette Némethet. – Szerintem ma nagyon jól dolgozott a védők ellen, kihajtotta magát. Volt két helyzete, de ez hozzátartozik egy fiatal játékos fejlődéséhez. Természetesen örültünk volna, ha gólt szerez.

A Hamburger Abendblatt már sokkal élesebb kritikát fogalmazott meg a magyar játékossal kapcsolatban, az egyik cikkük címe például így szól: "Ez a hiba a HSV feljutásába kerül?". Úgy folytatják: " A tehetséges csatár került be a kezdő tizenegybe a gólvágó Glatzel helyére, teljesítménye azonban sok kérdőjelet és gyenge statisztikát hagyott maga után."

A Hamburg hét fordulóval a bajnokság vége előtt a negyedik helyen áll, hátránya egy pont a Bundesliga-osztályozót érő harmadik, illetve hét a már közvetlen feljutást érő második pozícióhoz képest.

Németh első....

...és második kihagyott helyzete

Olvastad már?
Magyar válogatott játékost ajánlgatnak Szoboszlaiéknak: "Minőségi igazolás lenne a Liverpool számára"
Angliában azt írják, a Klopp első számú utódjaként emlegetett Rúben Amorim rendszerébe tökéletes igazolás lenne Kerkez Milos.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz