Fotó: skysports.com

Magyar válogatott játékost ajánlgatnak Szoboszlaiéknak: "Minőségi igazolás lenne a Liverpool számára"

Angliában azt írják, a Klopp első számú utódjaként emlegetett Rúben Amorim rendszerébe tökéletes igazolás lenne Kerkez Milos.
Nyikes Zoltán 2024. április 2., kedd 8:57
Fotó: skysports.com
Angliában azt írják, a Klopp első számú utódjaként emlegetett Rúben Amorim rendszerébe tökéletes igazolás lenne Kerkez Milos.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 2., kedd 8:57

Miután Xabi Alonso a múlt héten bejelentette, hogy a következő szezonban is a Bayer Leverkusent fogja irányítani, így nemzetközi sajtóhírek szerint a Sportingnál dolgozó Rúben Amorim lett az első számú jelölt a Liverpoolnál a nyáron távozó Jürgen Klopp utódjaként.

A TeamTalk éppen ezért megnézte, hogy milyen posztokra kellene a nyáron erősítenie ahhoz a Liverpoolnak, hogy a portugál vezetőedző a saját képére tudja formálni a csapatot, nagyjából úgy, ahogyan azt a Sportingnál teszi. A portál szerint amennyiben Amorím átveszi Klopp helyét a Vörösöknél, akkor egy bal oldali szárnyvédőt, egy progresszív középhátvédet és egy Szalah pótlására alkalmas szélső támadót a jobb oldalra mindenképpen igazolnia kéne, hogy olyan felfogásban tudjon játszani, mint amivel eredményes a jelenlegi együttesénél is.

Ami magyar szempontból érdekes, az a bal oldali szárnyvédő szerepe. A TeamTalk megjegyzi, jelenleg a Liverpoolnál Andrew Robertson és Kostas Tsimikas a két balhátvéd, ám előbbi már pályafutása végéhez közeledik, utóbbi pedig nem feltétlenül van olyan szinten, hogy hosszú távon kezdőként lehessen rá számítani, illetve támadásban sem tud annyit hozzátenni, hogy kimondott szárnyvédőként szerepelhessen.

A portál két játékost javasol a Liverpoolnak, akik megoldhatják a következő szezonban ezt a pozíciót: az első opció a Wolverhamptonban játszó Rayan Aït-Nouri, a második pedig a Bournemouth-t erősítő Kerkez Milos.

Megjegyzik, hogy információjuk szerint a távozó Klopp már be is ajánlotta az algériai játékost a vezetőségnek a következő szezonra.

Kerkezzel kapcsolatban kiemelik, hogy nagyszerű igazolás lenne a Liverpool számára, hiszen rendelkezik a szerepkör betöltéséhez szükséges minden képességgel. Azt írják, hogy Kerkez korábban az AZ Alkmaarnál rengeteget ment előre és segítette a támadásokat, és folyamatos veszélyt jelentett a beadásaival, lövéseivel, vagy gólpasszaival, ez az előre játék pedig a Premier League-ben is megmaradt, de a Bournemouth-ban inkább többször húzódik beljebb a középpályára.

– Kerkez progresszív tulajdonságai és hatékony nyomásgyakorlása olyan minőséget jelent a labdás játéknál, amivel a jelenlegi balhátvédek nem rendelkeznek a Liverpoolnál. Az, hogy rendelkezik már tapasztalattal a Premier League-ben, szintén bónusz, mivel nem hogy csak játszott szinte az összes PL-csapat ellen, hanem jól is teljesített ellenük – olvasható a portálon.

Olvastad már?
Neymar bejelentkezett a leendő klubjához, nagy visszatérőt igazol a Dortmund – külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz