Hivatalos: Kirúgta edzőjét a világ egyik leghíresebb focicsapata

A csapat gyenge szereplése miatt menesztették posztjáról Alfred Schreudert, az Ajax labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
Csakfoci.hu 2023. január 27., péntek 13:22
A csapat gyenge szereplése miatt menesztették posztjáról Alfred Schreudert, az Ajax labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 27., péntek 13:22

Az amszterdami klub közleményében kifejtette: legfőképpen amiatt döntöttek az edzőváltás mellett, mert a bajnokságban sok pontot veszítettek el az elmúlt hetekben, hónapokban, valamint megrekedt a csapat fejlődése is. Edwin van der Sar klubigazgató hozzátette: a közelmúltban egyre világosabbá vált számukra, hogy Alfred Schreuder nem tudja megállítani a lejtmenetbe került együttest, és miután nem láttak esélyt a változásra, az előrelépésre, elveszett iránta a bizalom.

"Fájdalmas, de szükségszerű döntést hoztunk" - mondta. Schreuderrel együtt távozott Matthias Kaltenbach másodedző is.

Az 50 esztendős Schreuder tavaly nyáron ült az Ajax kispadjára, ahol a Manchester Unitedhez távozó Erik ten Hag örökét vette át. Az új edző bemutatkozása jól sikerült: a bajnokságban sorozatban hat mérkőzést nyertek, majd a Bajnokok Ligájában első csoportmérkőzésükön 4-0-ra legyőzték a Rangerst. A folytatás azonban már nem alakult ilyen kedvezően: a BL-ből csoportharmadikként búcsúztak - a Napoli és a Liverpool elleni négy találkozón pont nélkül maradtak, ezeken 4-15 volt a gólkülönbségük -, és kerültek át az Európa-ligába, ahol a nyolcaddöntőért majd a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlinnel játszanak.

Az Ajax október 22. óta nem nyert meccset a bajnokságban, nyeretlenségi sorozata már hét mérkőzés óta tart - ezeken egy vereség mellett hatszor játszott döntetlent -, ezzel beállította a hatvanas évekbeli (1962, 1964, 1965) negatív klubrekordot. Az amszterdamiak legutóbb csütörtökön otthon játszottak 1-1-es döntetlen a kiesés elkerüléséért küzdő Volendammal.

A 36-szoros bajnok, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben is első Ajax - 2020-ban nem hirdettek bajnokot - 18 fordulót követően 34 ponttal az ötödik helyen áll az Eredivisieben, hét ponttal lemaradva az éllovas Feyenoord mögött. (MTI)

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz