Fotó: ZTE Facebook

Hátrányban a kupagyőztes: 91. perces gól okozta a ZTE vesztét Eszéken

A ZTE hátrányból várja a jövő heti, magyarországi visszavágót.
Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 21:58
Fotó: ZTE Facebook
A ZTE hátrányból várja a jövő heti, magyarországi visszavágót.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 21:58

I. félidő

Az eszékiek előtt adódott a mérkőzés első lehetősége. Mierez lőtt fölé 12 méterről egy középre gurított labdát. Két perccel később hatalmas ziccert úszott meg a ZTE. Senkó két alkalommal is védte a hazaiak lövését, aztán a labda Mierez elé pattant, aki nem tudott az üres kapuba találni, mert saját csapattársába lőtt.

A 18. perc elején Sajbán fejesét védte könnyedén Malenica. A félidő közepe ezt követően kevés helyzetet hozott, ám a hajrában ismét az eszékiek álltak közelebb a gólszerzéshez. Előbb Lovric 20 méteres szabadrúgása csattant a jobb kapufán csattant, aztán Nejasmic ballal, 12 méterről, szintén a jobb kapufát találta el.

II. félidő

A második 45 perc első negyed órája lassan csordogált, Tajti fejese jócskán fölé szállt az 59. percben. Meshack révén ismét a zalaegerszegiek próbálkoztak a továbbiakban, a támadó kevéssel tekert a bal kapufa mellé.

A bátran futballozó Mierez ezúttal fejjel próbálkozott, bólintása a bal felső fölé szállt. A 80. percben Ikobát kereste Meshack beadása, azonban a horvátok kapusa jól jött ki és szögletre ütötte a labdát. Pár perccel később az eddigi legnagyobb ZTE-helyzet maradt ki: Németh lépett ki, majd éles szögből, 8 méterről a kapusba lőtt.

A 91. percben jobbról érkezett beadás Mierez felé, aki a hosszú ötös sarkánál érkezett, és a bal sarokba fejelt. A ZTE nem tudta kihúzni a mérkőzést, így hátrányból várja a jövő heti, magyarországi visszavágót.

A román CFR Cluj 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a török Adana Demirsporral, ennek a párharcnak a győztesével találkozik a ZTE-Eszék továbbjutója.

Európa Konferencia Liga, selejtezők, 2. forduló, 1. mérkőzés

NK Osijek-Zalaegerszegi TE 1-0 (Mierez 91.)

Osijek: Malenica - Grzan, Mkrtchyan, Brlek, Drambayev - Caktas (Pusic 63.), Jugovic (Fiolic 80.), Nejasmic - Fucak (Bukvic 63.), Mierez, Lovric (Spoljaric 89.)

(cserék: Baresic, Bukvic, Fiolic, Hiros, Omerovic, Prekodravac, Pusic, Spoljaric)

ZTE: Senkó - Huszti, Mocsi, Safronov, Gergényi - Tajti (Kovács 68.), Sankovic, Szendrei - Meshack (Bedi 85.), Sajbán (Ikoba 74.), Szalay (Németh 74.)

(cserék: Gyurján, Bedi, Csóka, Ikoba, Klausz, Kovács, Lesjak, Milovanovic, Mim, Németh, Soltész)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz