Fotó: inquirer.com

Gazdag a halálos fenyegetésekről: "Még az FBI-t is bevonták a nyomozásba" - elmondta, miért nevetett rá ellenfelére

Gazdag Dániel elmondta, reakciója hátterében az állt, hogy ellenfele provokálta őt a 11-es elvégzése előtt. Arról is beszélt, veszélyben érzi-e magát, de a nemzeti csapat is szóba került.
Budai László 2023. április 12., szerda 10:50
Fotó: inquirer.com
Gazdag Dániel elmondta, reakciója hátterében az állt, hogy ellenfele provokálta őt a 11-es elvégzése előtt. Arról is beszélt, veszélyben érzi-e magát, de a nemzeti csapat is szóba került.
Szerző: Budai László 2023. április 12., szerda 10:50

Honlapunk is beszámolt róla, hogy nem nyerte el a mexikói szurkolók tetszését a 11-esből győztes találatot jegyző Gazdag Dániel gólöröme a Philadelphia Union és az Atlas CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének végén, ami miatt halálos fenyegetéseket is kapott a játékos. A magyar válogatott támadó az M1-nek mesélte el a történet többi részletét, és azt is elmondta, veszélyben érzi-e magát.

- Valószínűleg a gólörömöm nem tetszett nekik. Ránevettem közben az egyik játékosra, viszont azt tudni kell, és erről senki nem beszélt, hogy a tizenegyes előtt ez a futballista körülbelül ötször kiütötte a kezemből a labdát és nevetett rajtam, ahogy mentem érte és hoztam vissza a tizenegyespontra - idézte az m4sport.hu Gazdag nyilatkozatát. - Ennek szólt a reakcióm, ami persze így sem volt a legszerencsésebb. Ezek után az Atlas-szurkolók fenyegető képeket és üzeneteket küldtek, ám mivel drukkerekről beszélünk, végig éreztem, nem valós veszélyről van szó.

Ennek ellenére a ligánál és a klubnál is nagyon komolyan vették a dolgot, még az FBI-t is bevonták a nyomozásba, és ők is megerősítették, nem vagyok életveszélyben a meccs előtt. Ettől függetlenül biztonsági őrök kísértek minket a találkozó helyszínére és a mexikói hatóságok is biztosítottak védelmet, úgyhogy biztonságban érzem magam.

A 27 éves játékos szerint nemcsak emiatt nem kell aggódnia, de a Union bajnoki formája miatt sem, amely eddig elmarad a tavalyitól: a csapat hét forduló után csak a 10. pozícióban áll a Keleti-főcsoportban.

- Nem kezdtük olyan jól a szezont, mint szerettük volna, de sok meccs van még a bajnokságból. Ki merem jelenteni, miénk az egyik legjobb csapat a ligában és biztos vagyok benne, a bajnokság végére oda fogunk érni olyan pozícióba, ahol lenni szeretnénk. Az alapszakaszban az első három hely egyike a cél, és az utána következő rájátszás, ami igazán számít majd.

A magyar válogatott bolgárok elleni 3-0-s győzelmén a kispadon ülő Gazdag nemzeti csapatunk jövője kapcsán azonban óvatosságra int.

- Szerencsére jól kezdtük a sorozatot. A bolgárok elleni 3-0-val sikerült egy magyar válogatottól rég látott domináns meccset játszani.

Ettől függetlenül nem szabad elkiabálni, hogy kijutottunk az Eb-re, mert a selejtezők további része nagyon nehéz lesz, biztos vagyok benne, hogy készülni fognak ránk a csapatok. De esélyesek vagyunk ebben a csoportban az egyenes ági kijutásra, amit a pályán meg is kell mutatnunk.

Gazdag legközelebb csütörtökön, magyar idő szerint hajnal 4 órakor léphet pályára az Unionban az Atlas elleni idegenbeli visszavágón.

Olvastad már?
Boncasztalon Bognár és a Paks: Miért pont Pakson működik Bognár kamikaze focija? - elemzés
Nézzük meg, mi a baj, vagy éppen mitől működik! Csodás feltámadások, nagy visszaesések nyomában járunk és szakmai titkokat keresünk. A Csakfoci képzeletbeli boncasztalán a magyar futball éppen aktuális kérdései, vitatott ügyei, megosztó személyiségei. Vágjunk bele! -  Élveboncolás.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz