Furcsa kinevezés a szlovák válogatott élén: Klubcsapatot és válogatottat sem vezetett még az új kapitány

Az 53 éves, olasz Francesco Calzona legutóbb Luciano Spallettivel dolgozhatott együtt a Napolinál, de vezetőedzőként vagy szövetségi kapitányként nincs még tapasztalata.
Budai László 2022. augusztus 30., kedd 14:08
Az 53 éves, olasz Francesco Calzona legutóbb Luciano Spallettivel dolgozhatott együtt a Napolinál, de vezetőedzőként vagy szövetségi kapitányként nincs még tapasztalata.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 30., kedd 14:08

A Szlovák Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján jelentette be a nemzeti csapat új szövetségi kapitányát, aki az 53 éves Francesco Calzona lesz. A kinevezés azért érdekes, mert a szakember eddig egyetlen klubcsapatot és válogatottat sem irányított.

Az olasz Calzona legutóbb Luciano Spalletti mellett volt technikai edző a Napolinál (innen ismeri a szlovákok legendáját, Marek Hamsíkot is, aki a szövetség figyelmébe ajánlotta őt), előtte a Cagliari, a Napoli, az Empoli, a Sorrento, az Alessandria és a Perugia asszisztensedzőjeként dolgozott.

A tréner 2023 decemberének végéig írt alá, a szerződésében az is szerepel, hogy amennyiben a szlovákok kijutnak a 2024-es Európa-bajnokságra, akkor a kontraktus automatikusan meghosszabbodik.

Legutóbb Štefan Tarkovič irányította a válogatottat, amely azonban a Nemzetek Ligája C-csoportjában gyengén teljesített, így menesztették a kapitányt.

Olvastad már?
Egy NB II-es klubnál készítették el az egyik, ha nem a legmeghatóbb videót az Idősek világnapjára - Ki Mit Oszt?
Minden lényeges és szórakoztató, amit a futballvilág a közösségi médiában megoszt. Klubok, játékosok legjobb fotói, bejegyzései a Facebookon, Twitteren és az Instagramon - a magyar és a nemzetközi futballból egyaránt. A rovat rendszeresen frissül, gyere vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz