Ízléstelen tett a szurkolóktól: A rivális csapat elhunyt játékosát sértegették - az edző is kiakadt

A francia bajnokságban szereplő Nice bizonyos szurkolói a repülőgép-szerencsétlenségben életét veszítő Emiliano Salát sértegették.
Póczik Dávid 2022. május 12., csütörtök 20:30
A francia bajnokságban szereplő Nice bizonyos szurkolói a repülőgép-szerencsétlenségben életét veszítő Emiliano Salát sértegették.
Szerző: Póczik Dávid 2022. május 12., csütörtök 20:30

A Nice csapata szerdán 4-2-re legyőzte a St. Étienne együttesét a francia bajnokságban. A találkozón nagy felháborodást keltettek a nizzaiak szurkolói, miután a Nantes egykori játékosát, Emiliano Salát szidalmazták írja a lequipe.fr. Sala még 2019-ben hunyt el repülőgép-balesetben, amikor a Cardiff csapatához készült átigazolni.

- Ő egy argentin, aki nem úszik túl jól, Emiliano a víz alatt - hangzott a vállalhatatlan rigmus a hazai szurkolóktól. A drukkerek gyalázkodását, a Nice vezetőedzője, Christophe Galtier mélyen elítélte.

Nincs jelzőm arra, amit hallottam - kezdte a tréner. A meccs után az öltözőben az első reakció nem éneklés, örömkiáltás vagy megkönnyebbülés volt. Arról kellett beszélni, amit a játékosok hallottak. A technikai stábom, az orvosi stábom és a játékosok nevében szeretnénk bocsánatot kérni Emiliano Sala családjától és a Nantes csapatától.

- Egy stadionban sok mindent lehet hallani, de amit ez a néhány ember - akik nem csak hárman voltak - tett... Néha azt mondják, hogy amit a stadionban látunk, az a társadalom tükörképe: ha ez a mi társadalmunk, akkor nagy szarban vagyunk! Számomra ez szürreális, nincsenek szavaim. Maradjanak otthon! Ha a halottak megsértéséről van szó, maradjanak otthon! Ha üvegeket akarnak dobálni, maradjanak otthon! Ezek nélkül az emberek nélkül is győzni fogunk - zárta Galtier.

A szurkolók rigmusa azután alakult ki, hogy szombaton a Nantes együttese 1-0-ra legyőzte a Nice-t a Francia Kupa döntőjében.

Olvastad már?
Megható felvételek: A háború kezdete óta először lépett pályára az ukrán válogatott - videó
Az ukrán válogatott szerdán a német Borussia Mönchengladbach otthonában lépett pályára jótékonysági mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz