A német élvonalban szereplő Borussia Mönchengladbach otthonában jótékonysági mérkőzést játszott az ukrán labdarúgó-válogatott, amely először lépett pályára azóta, hogy Oroszország – fehérorosz támogatással – február 24-én háborút indított Ukrajna ellen – írja az MTI.

A találkozót – amelyen több ezer néző lengetett sárga-kék ukrán zászlót – a vendégek 2–1-re megnyerték. Az összecsapás teljes bevételét olyan jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel, amelyek az ukrán civileket segítik. A vendégek több kulcsjátékosukat nélkülözni kényszerültek a mérkőzésen, miután klubjaik nem engedték el őket a bajnoki hajrában.

Ez a meccs nagyon fontos volt a válogatottunknak és a hazánknak is. Azt éreztük, hogy nem vagyunk egyedül, az egész világ mögöttünk áll

– nyilatkozta Andrij Voronin, volt ukrán válogatott futballista, aki szakkommentátor volt a találkozón.

Ukrajna még versenyben van a katari világbajnokságon való részvételért, az európai pótselejtező – esetükben elhalasztott – első körében június elsején Skóciával mérkőzik meg. A párharc továbbjutója négy nappal később Wales ellen lép pályára. Utóbbi összecsapás győztese utazhat a vb-re, amelyet november 21. és december 18. között rendeznek.