Fotó: fradi.hu

Fradi: "Ne az odavágóból induljunk ki, mert a legnagyobb ellenségünk saját magunk lehetünk" - Sigér szerint nem kongatják a vészharangot

Sigér Dávid szerint a Fradinak éreztetni kell az ellenféllel, hogy mekkora tétje van ennek a találkozónak.
Póczik Dávid 2023. november 30., csütörtök 17:33
Fotó: fradi.hu
Sigér Dávid szerint a Fradinak éreztetni kell az ellenféllel, hogy mekkora tétje van ennek a találkozónak.
Szerző: Póczik Dávid 2023. november 30., csütörtök 17:33

Csütörtökön 21 órától a Ferencváros a szerb Cukaricki otthonában mérkőzik meg az Európa Konferencia Liga F-csoportjában. A találkozót megelőzően a Fradi középpályása, Sigér Dávid az M4 Sportnak beszélt a várakozásairól. Az FTC középpályása elmondta, miben kell javulniuk a siker érdekében.

- Azért sikerül gólokat rúgni, még ha lehet, hogy nem is annyit, mint az elmúlt időszakban. De ahhoz megfelelő mennyiségűt, hogy megnyerjünk velük egy-egy mérkőzést - 1-0-ra is lehet ám diadalmaskodni. Ez az, ami most valahogy nincs meg, hogy lezárjunk egy összecsapást. Jót tenne az önbizalmunknak is, a visszaigazolás minden sportolónak szükséges, amennyi energiát belefektet - kezdte Sigér, és szót ejtett arról is, mennyire nyomja rá a bélyegét a csapat hangulatára az elmúlt időszak.

Nyilván valahol érződik, de azért nincs nagy gond, nem mondom, hogy megkongattuk a vészharangot.

- A legfontosabb, hogy hét közben megtartsuk azt a jó hangulatot, ami kell, hogy felkészüljünk a hétvégi meccsekre, de az is lényeges, hogy tudjuk, mi az a pici még, amit meg kell változtatnunk, hogy abban a kilencven percben is jól reagáljuk le az adott szituációt. Úgy gondolom, ez csak egy időszakos kisebb eredménytelenség, mert sok dolog van, ami továbbra is jól működik, de kellenek a gólok és a győztes meccsek.

Az FTC középpályása reméli, hogy Szerbiában átszakad a gát a Ferencvárosnál.

- Próbálom hangsúlyozni a társaimnak, hogy ne az odavágóból induljunk ki, mert a legnagyobb ellenségünk saját magunk lehetünk, nem becsülhetjük le az ellenfelünket. Nem szabad abból kiindulni, hogy most a csoportban hogy állunk, vagy ők eddig hogyan játszottak, mert biztos vagyok benne, hogy nem így akarják befejezni ezt a nemzetközi szereplést, otthon jó eredményt érnének el.

Érződnie kell és éreztetni kell az ellenfélen, hogy nekünk mekkora tétje van ennek a találkozónak, illetve azt, hogy az utolsó meccsre is úgy akarunk kimenni, hogy a sorsunk a saját kezünkben legyen.

- Amit lehet, már csütörtökön ki kell ebből hozni. Remélem, ez a három pont lesz. És azt is, hogy átszakad a gát, több gólt is sikerül szerezni, de ha csak eggyel rúgunk többet, mint az ellenfél, azzal sem leszek elégedetlen.

Az elmúlt időszakban Sigér több játéklehetőséget kapott a zöld-fehéreknél, úgy érzi, szervesebb része lett a csapatnak.

Mindenki érzi, a pályán mennyit tud hozzátenni a csapat eredményeihez, nem mindegy, hogy csak az edzéseken és az öltözőben vagy valamiben jelen, vagy ténylegesen, és a hétvégi és hétközi nagy csatákban is részt tudsz vállalni. Emiatt érzem most azt, hogy szervesebb része vagyok a csapatnak.

Olvastad már?
EKL-csoportkör: Varga Barnabás nélkül is nyernie kell a Fradinak a rémes formában lévő szerbek ellen - mi erre számítunk
Fontos mérkőzést játszik a Ferencváros csütörtökön 21.00-tól, amikor a szerb Cukaricki otthonában vendégszerepel az Európa Konferencia Liga-csoportkör utolsó előtti fordulójában. A hat pontjukkal és jobb gólkülönbségükkel a második, azaz továbbjutó helyen álló zöld-fehéreknek mindenképp meg kell szerezniük a három pontot a mind az eddigi négy EKL-meccsüket elbukó szerbekkel szemben, hiszen az FTC nagy csatát vív a Genkkel a továbbjutásért. Az összecsapást te is élőben követheted majd az M4 Sporton, a találkozót pedig még izgalmasabbá teheted egy kis sportfogadással, amihez lejjebb tippeket is adunk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz