Fotó: AFP

ESPN: "Szoboszlai munkabírása és a technikai képzettsége is elit kategóriába tartozik" - a válogatott csapatkapitánya komoly dicséretet zsebelt be a sorsdöntő Eb-selejtezők előtt

Az ESPN szerint Szoboszlai Dominik nagy hatással van a Liverpool jó teljesítményére az idei szezonban.
Csakfoci.hu 2023. november 15., szerda 13:19
Fotó: AFP
Az ESPN szerint Szoboszlai Dominik nagy hatással van a Liverpool jó teljesítményére az idei szezonban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 15., szerda 13:19

A jónevű amerikai lap, az ESPN a legújabb elemzésében azon játékosok közé sorolta Szoboszlait, akik a legnagyobb hatással voltak csapatukra a Premier League-ben. A patinás portál szerint a Liverpoolnál a nyáron érkezett Szoboszlai Dominik mellett Alexis Mac Allister is javulást hozott a Vörösök játékába.

- A Liverpool sokkal jobban játszik az idei szezonban, mint tavaly tette, és ennek egyik legfőbb oka, hogy az újonnan érkezett Szoboszlai Dominik oroszlánrészt kap a csapat játékperceiből - írják.

A 23 esztendős futballista a héten a magyar válogatottban is kamatoztathatja tudását, ugyanis a mieinkre sordöntő Európa-bajnoki selejtezők várnak. Marco Rossi csapata csütörtökön 18.00-tól Bulgáriában, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha - a Szoboszlai vezette gárda - a két meccsen egyetlen pontot szerez - a többi mérkőzés eredményétől függetlenül - kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra.

A portál kiemeli, hogy Fabinho és Jordan Henderson távozása is "kellett" a Pool javulásához, ugyanis Szoboszlai és Mac Allister nagyszerűen pótolja a rutinos középpályásokat.

Szoboszlai fantasztikus, mindenből kiveszi egy kicsit a részét. Azon ritka játékosok egyikének tűnik, akinek a munkabírása és a technikai képzettsége is elit kategóriába tartozik. A magyar játékos eddig a rendelkezésre álló percek 98%-át a pályán töltötte ebben a szezonban.

A lap hozzáteszi, hogy Szoboszlaiék mellett Luis Díaz, Joël Matip és Diogo Jota is elismerést érdemel az idei szezonban mutatott játéka alapján.

Olvastad már?
Légiósok: Gulácsi már télen válthat, a tengerentúlra igazolhat - sajtóhír
Német lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a lipcseiek nagy duója, a csapatot 2015 óta szolgáló Gulácsi-Forsberg kettős együtt teszi át a székhelyét New Yorkba.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz