Fotó: sportal.bg

Ennyi volt: Belebukott a bolgár-magyar Eb-selejtező botrányába és cirkuszába az elnök - hivatalos

Már nem Boriszlav Mihajlov a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnöke.
Nyikes Zoltán 2023. november 27., hétfő 15:24
Fotó: sportal.bg
Már nem Boriszlav Mihajlov a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnöke.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 27., hétfő 15:24

Meglett az eredménye az utóbbi hetek szurkolói lázadásainak és balhéinak Bulgáriában: lemondott a labdarúgó szövetség elnöki posztjáról, Boriszlav Mihajlov, december 6-án pedig a végrehajtó bizottsága kitűzi a jövő évi elnökválasztás időpontját, ahol az utódról fog majd döntés születni - írja közösségi oldalán Metodi Shumanov újságíró.

Mint ismert, a két héttel ezelőtti bolgár-magyar Eb-selejtezőt (2-2) megelőző kálvária során a bolgárok először azért akarták Szófiából Plovdivba áthelyezni a mérkőzést, mert tartottak a szurkolói reakcióktól, akik tüntetést szerveztek Mihajlov ellen. Plovdivban viszont a stadion a felújítás miatt nem volt alkalmas a válogatott mérkőzés megrendezésére, ezért az összecsapás előtt két nappal mégis Szófiát jelölték meg helyszínként.

A találkozó ideje alatt pedig hatalmas balhé volt a stadion körül, a szervezett tüntetésen elszabadultak az indulatok, amelynek során többen megsérültek, elsősorban a szurkolók közül, akik a szövetség (BFS) elnökségének és az elnöknek a távozását, a bolgár labdarúgás megtisztulását követelték. Ezután még inkább csak olaj volt a tűzre, amikor Mihajlov azt nyilatkozta, egyelőre nem mond le, mert nem érzi felelősnek magát a szófiai zavargásokért annak ellenére, hogy a szurkolók azért tüntettek, mert szerintük az elnökség az elmúlt években teljesen tönkretette a bolgár labdarúgást.

Arról egyelőre nincsenek új hírek, hogy kik a jelöltek Mihajlov utódjaként, de korábban arról szóltak a hírek, hogy Dimitar Berbatov vagy Mihail Kasabov lehet a következő elnök.

Olvastad már?
Légiósok: Januárban válthat a 0 perces magyar válogatott játékos, akár az NB I-ben is kiköthet - sajtóhír
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz