Elmaradhat a Fiorentina-szurkolók budapesti inváziója: Emiatt ragadhatnak otthon az olaszok

A Fiorentina arról tájékoztatta a szurkolóit, hogy a magyar hatóságok csak az útlevéllel rendelkező drukkereket akarják beengedni a Bozsik Arénába jövő csütörtökön, a Maccabi Haifa elleni EKL-mérkőzésre.
Csakfoci.hu 2024. március 2., szombat 12:25
A Fiorentina arról tájékoztatta a szurkolóit, hogy a magyar hatóságok csak az útlevéllel rendelkező drukkereket akarják beengedni a Bozsik Arénába jövő csütörtökön, a Maccabi Haifa elleni EKL-mérkőzésre.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 2., szombat 12:25

Ez azért okoz problémát az olaszoknál, mert sok szurkoló az elektronikus személyi igazolványát adta meg kötelező dokumentumként, hogy jegyet foglaljon a Konferencia Liga-mérkőzésre, mivel nem is rendelkezik útlevéllel.

A fiorentinauno.com szerint így kellemetlen helyzetet teremtett a kemény biztonsági intézkedések részeként kötelezővé tett útlevél-ellenőrzés, és előfordulhat, hogy a Fiorentina szurkolói nagyrészt kihagyják majd az amúgy is sajátos körülmények között megrendezésre kerülő idegenbeli mérkőzést. Nehéz jelenleg elképzelni az olaszok szerint, hogy azt a mintegy 1000 fős létszámot elérje a vendégtábor, amit például a Ferencváros elleni budapesti csoportmeccsen sikerült.

A Fiorentinánál azon dolgoznak, hogy megpróbálják megváltoztatni a magyar hatóságok álláspontját, de nem biztos, hogy sikerrel járnak. A következő órák meghatározóak lehetnek majd a további fejlemények szempontjából.

Mint ismeretes, a 2023/24-es szezonban már második alkalommal látogat Budapestre a kétszeres olasz bajnok Fiorentina. A firenzeiek először az őszi szezon végén jártak a magyar fővárosban, amikor a Ferencváros ellen játszottak az Európa Konferencia Liga csoportkörének utolsó mérkőzésén - a decemberi 1-1-el mindkét együttes továbbjutott, az olaszok csoportelsőként. Utána egyébként a Fiorentina szurkolói közül sokan panaszkodtak a magyar rendezés hiányosságai miatt. 

A Fiorentina most újra Budapesten játszik majd, az izraeli Maccabi Haifa ugyanis nálunk rendezi "hazai" nemzetközi meccseit, és a firenzei együttes ellen is itt, egészen pontosan a Bozsik Arénéban szerepel majd. A Maccabi az Izraelben továbbra is uralkodó háborús helyzet miatt már az előző, Gent elleni EKL-meccsét is a Honvéd otthonában játszotta. A Fiorentina elleni találkozóját jövő csütörtökön 21 órától rendezik.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Órákra leállt a jegyértékesítési oldal, aztán gyorsan elkelt 10 ezer bérlet - bejelentés
10 óra helyett 13 órától lehetett bérletet vásárolni a magyar válogatott 2024-es hazai mérkőzéseire - aztán "beindultak" a szurkolók.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz