Fotó: Getty Images

Eldőlt, hogy ki rendezi a 2028-as és a 2032-es Európa-bajnokságot - két közös pályázat győzött

Előbbi rendezésére már csak Nagy-Britannia és Írország, utóbbiéra pedig a török-olasz pályázat maradt versenyben, így nem sok nyitott kérdés van a hivatalos bejelentés előtt.
Budai László 2023. október 4., szerda 12:03
Fotó: Getty Images
Előbbi rendezésére már csak Nagy-Britannia és Írország, utóbbiéra pedig a török-olasz pályázat maradt versenyben, így nem sok nyitott kérdés van a hivatalos bejelentés előtt.
Szerző: Budai László 2023. október 4., szerda 12:03

Törökország visszavonta pályázatát a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokságra, így már csak Nagy-Britannia és Írország közös kandidálása maradt versenyben, ezzel lényegében eldőlt, hogy utóbbiak rendezik a kontinenstornát, igaz, az UEFA jövő kedden hirdeti majd ki hivatalosan a 2028-as, valamint a 2032-es házigazdát is.

Törökország korábban jelezte, hogy Olaszországgal közösen jelentkezik a 2032-es esemény rendezési jogára, de a 2028-as pályázatát csak most vonta vissza. A kilenc év múlva sorra kerülő Eb-re is csak egy pályázat érkezett, így ott pedig a török-olasz közös rendezés várható.

A jövő évi Európa-bajnokságot Németország rendezi. A 2024-es és a 2028-as torna mérkőzéseit is az M4 Sport közvetíti majd.
(MTI/csakfoci)

Olvastad már?
Lanzafame: "Rossi a világ bármely csapatát irányíthatná" - exkluzív interjú a Rebrovval való balhéról és Stankovicról
Davide Lanzafame a csakfoci.hu-nak beszélt Marco Rossival kapcsolatos különleges kapcsolatáról, először mesélt nyíltan a Szergej Rebrovval való konfliktusairól, elmondta véleményét Dejan Stankovicról, a Fradiban és a Honvédban töltött időszakáról és szóba került a Fiorentina-Ferencváros EKL-csoportkörös találkozó is. Exkluzív interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz