Fotó: Rácz Ádám

EL: "A Fradi nem hitt benne, nem játszott jól, a mérkőzésnek edzőmeccs jellege volt" - lapszemle

Ezt írják a német lapok, miután a Bayer Leverkusen 2-0-ra nyert a Puskás Arénában, a Ferencváros elleni Európa Liga-meccsen. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2023. március 17., péntek 11:17
Fotó: Rácz Ádám
Ezt írják a német lapok, miután a Bayer Leverkusen 2-0-ra nyert a Puskás Arénában, a Ferencváros elleni Európa Liga-meccsen. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 17., péntek 11:17

"Besétáltak a negyeddöntőbe: A Leverkusen a Ferencváros otthonában is 2-0-ra nyert" – írja a Kicker, amely tudósításában megjegyzi, hogy a Bayer szempontjából nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés, de ezt követően benne volt az egyenlítés a szünetig.

Kiemelték, hogy a szünet után nem sokkal viszont akár 0-2 vagy 0-3 is állhatott volna az eredményjelzőn,

a második félidőben nem sok mindent csinált a Fradi, a házigazdák valószínűleg nem hittek a fordításban. Az FTC nem játszott jól, a mérkőzésnek edzőmeccs jellege volt. Lehet, hogy a Bayer már a vasárnapi, Bayern elleni meccsre gondolt és tartalékolni akart egy kis energiát

– tették hozzá.

A sportbuzzer.de rövid összefoglalójában megemlíti, hogy a Bayer a visszavágón is kevés gyengeséget mutatott, Xabi Alonso csapata a védekezésének köszönhetően teljesen kézben tartotta a meccset és a Fradit.

A Spiegel hangsúlyozza, hogy a Bundesliga-csapatok közül egyedül a Bayer Leverkusen maradt állva az EL-ben, amely így továbbra is álmodozhat a végső győzelemről. A korai góllal kapcsolatban megemlítették, hogy a Bayer ezzel nemcsak a Fradit taglózta le, hanem "elcsendesítette a magyar közönséget is, amely továbbjutásra akarta ostorozni a csapatot."

"Érett teljesítmény: a Bayer magabiztosan jutott a negyeddöntőbe" – olvasható a sport.de címlapján.

Minden gond nélkül, a Leverkusen könnyedén jutott a negyeddöntőbe

– írja a t-online.de, amely kiemeli, hogy a magyar klubfutball az elmúlt közel 20 év legnagyobb meccsére készült a közel 70 ezres Puskás Arénában, amely ugyan nem telt meg teljesen, de a szurkolók így is pazar hangulatot biztosítottak, a korai gól viszont elcsendesítette az arénát.

"A magyarok azonban gyorsan talpra álltak. Mivel már nincs érvényben az idegenben lőtt gólok szabálya, nem tűnt teljesen reménytelennek a mérkőzés, de aztán a helyzetek kimaradtak" – jegyzi meg a portál.

Olvastad már?
Sokkoló felvétel: Szédítő magasból zuhant le egy Fradi-szurkoló a Puskás Aréna egyik tartóoszlopáról - videó
A férfi súlyos fej-, medence- és mellkasi sérüléseket szenvedett, illetve felmerült a gerincsérülés gyanúja is
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz