Egy hónapra eltilthatják Cristiano Ronaldót - ez áll a háttérben

A portugál világsztárt is vizsgálják a Juventus pénzügyi botrányában.
Nyikes Zoltán 2023. január 26., csütörtök 18:53
A portugál világsztárt is vizsgálják a Juventus pénzügyi botrányában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 26., csütörtök 18:53

Múlt héten a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy tizenöt pontot levontak az olasz bajnokságban a Juventus labdarúgócsapatától játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt. Az olasz sportbíróság döntése szerint a klub korábbi elnökét, Andrea Agnellit két évre eltiltották a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, míg Fabio Paratici korábbi sportigazgató 30 hónapos szankciót kapott, de többek között a korábbi alelnököt, Pavel Nedvedet is eltiltották nyolc hónapra.

Könnyen lehet azonban, hogy az érintett játékosokra is ez várhat, olasz sajtóinformációk szerint ugyanis összesen 23 játékos vizsgálnak bűnrészesség gyanújával. Azok a labdarúgók, akikről bebizonyosodik, hogy tudtak az ügyről, akár egyhónapos eltiltásra is számíthatnak, függetlenül attól, hogy még a Juventusnál játszanak vagy sem.

Így akár az is előfordulhat, hogy az azóta már a szaúdi al-Nasszrben játszó Cristiano Ronaldót is retorzió éri, rajta kívül pedig még 22 játékost vizsgálnak - írja a Marca.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A friss vizsgálat alapján a pénzügyi szabálysértéssel a klub 2018 és 2020 között mintegy 97,7 millió dollárt spórolhatott. November végén Agnelli javaslatára a Juventus teljes vezérkara, így többek között Pavel Nedved alelnök és Maurizio Arrivabene vezérigazgató is lemondott az egyesülettel szemben zajló számviteli, pénzügyi vizsgálatok miatt.

Olvastad már?
Két posztra még igazolna a Vidi: "Xavi is európai focit játszott az arabokkal, ezt szeretném megvalósítani itt is" - Zivzivadzénak távoznia kell a klubtól
Juhász Roland sportigazgató és Huszti Szabolcs vezetőedző mintegy 80 percen keresztül válaszolt a szurkolók kérdéseire a MOL Fehérvár szerdai ankétján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz