Döntöttek: Negatív tesztekkel érkezhetnek külföldi szurkolók a budapesti Eb-meccsekre

A budapesti Eb-mérkőzésekre érkező külföldi nézők egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek - áll a Magyar Közlöny mai kiadásában.
Csakfoci Admin 2021. május 29., szombat 11:29
A budapesti Eb-mérkőzésekre érkező külföldi nézők egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek - áll a Magyar Közlöny mai kiadásában.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 29., szombat 11:29

A június 11-én kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság hazai részével kapcsolatos rendeletek jelentek meg a ma kiadott Magyar Közlönyben.

A koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja.

Vagyis, ha valakinek van jegye négy budapesti meccs valamelyikére, akkor azt felmutatva ugyanazok a jogok illetik meg, mint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket.

A rendelet kitér arra is, hogy azok a külföldiek, akik a mérkőzésekre érkeznek, egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek, meccsre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt. A szurkolói zónában pedig lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

Aki a rendelkezéseket megszegi, azzal szemben 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A magyar válogatott a csoportjában előbb hazai pályán június 15-én 18 órától játszik a portugálokkal, négy nappal később 15 órától a franciákkal, majd 23-án 21 órától a németekkel Münchenben. A tizenegy rendező város közül Budapest az egyetlen, ahol telt ház előtt rendezik meg az Eb-mérkőzéseket.

Olvastad már?
Eb 2020: Mutatjuk a mérkőzések helyszíneit és az arénák kihasználtságait - itt a nagy stadionszemle
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki döntése nyomán a korábban tervezett 12 helyett 11 városban bonyolítják le június 11. és július 11. között a tavalyról elhalasztott kontinensviadalt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
Tovább az összes átigazoláshoz