Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Dibusz: "180 perc alatt nem sikerült tiszta gólhelyzetet kialakítani", Zachariassen: "Óriási csalódás, ahogyan kikaptunk" – így értékeltek a Fradi-játékosok

Dibusz Dénes, Henry Wingo és Kristoffer Zachariassen is értékelte az Olympiakosz elleni, vereséggel végződő EKL-playoff visszavágóját.
Nyikes Zoltán 2024. február 23., péntek 8:28
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Dibusz Dénes, Henry Wingo és Kristoffer Zachariassen is értékelte az Olympiakosz elleni, vereséggel végződő EKL-playoff visszavágóját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 23., péntek 8:28

Dibusz Dénes: – Ha őszinték akarunk lenni, gyakorlatilag a száznyolcvan perc alatt tiszta gólhelyzetet nem sikerült kialakítani. Egy-egy pontrúgásból, vagy lecsorgó labdából voltak lehetőségecskék, de a minőségileg jobb csapat jutott tovább. Az első félidőben a kelleténél több ki nem kényszerített hiba volt, több olyan hibás passz, döntési hiba, amikor választhattunk volna jobb megoldást, vagy játszhattunk volna pontosabban. Néha jól működött, amikor oldalt sikerült váltanunk a területszűkítésekből, akkor a másik oldalán rá tudtunk gyorsítani, de a beadások nem voltak pontosak, nem találtak embert, egy az egyben nem nagyon tudtuk megverni őket a szélén. Nem volt vége a játékunknak.

A két meccs alapján megérdemelten jutott tovább az Olympiakosz. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk még ezen a szinten. Van két nap kitisztítani a fejeket, regenerálódni, a derbi mindig különleges találkozó. Ez a leges legjobb következő meccs, hiszen lehet, ha most egy bármely más csapat ellen játszanánk, akkor nehéz lenne újra ezt a motivációs szintet megtalálni és élesnek lenni, de az Újpest elleni derbire nem lehet kérdés, hogy mindenki készen fog állni.

(M4 Sport)

Henry Wingo: – Mindent megtettünk, mindenki a száz százalékot nyújtotta, de nem tudtuk összehozni azt a teljesítményt, amit szerettünk volna. Nagyon jó csapat az Olympiakosz, nehéz meccs volt, de tudom, hogy mindenki a legjobbját nyújtotta, de ez most nem volt elég. Talán ezen a napon kicsit élesebbek voltak, gyorsabbak voltak a lepattanóknál, középpályán lehettünk volna jobbak, de mi is jó csapat vagyunk, jó meccset játszottunk, csak nem tudtuk elvégezni a munkát. Talán a kreativitás hiányzott támadásban, amikor odaértünk a kapu elé, jobban kellett volna dolgoznunk, több helyzetet kialakítanunk és befejezni az akciókat, lőni, beadni, nem csak birtokolni a labdát, ezen mindenképpen dolgoznunk kell. Komoly hullámvasút volt a nemzetközi porond, voltak remek meccsek, voltak olyan találkozók, például ma vagy múlt héten, amikor azt szerettük volna, hogy jobban teljesítsünk, de a csapat minden egyes tagja megtett mindent idén is. Tanulhatunk ebből a jövőre való tekintettel és elvárhatjuk magunktól, hogy még jobbak legyünk. Most már azért zsinórban két éve, hogy továbbjutottunk a csoportból, remélem jövőre még tovább tudunk lépni. (M4 Sport)

Kristoffer Zachariassen: – Óriási csalódás, nemcsak az, hogy kikaptunk, hanem ahogyan kikaptunk. Nem dolgoztunk ki megfelelő helyzeteket, az Olympiakosz megérdemelten jutott tovább. Nagyon jó csapat, ez nem is kérdés, de ennek ellenére is csalódott vagyok amiatt, ahogyan játszottunk ennyi szurkoló előtt a Groupamában, mindenki kijött, hogy minket biztasson, úgyhogy ez nagy csalódás. Szeretném, hogy ennél több energiát mutassunk, hogy még többször juttassuk el a labdát a tizenhatoson belülre, de ez nem a mi napunk volt. Annak örülünk, hogy továbbjutottunk a csoportból, mert az egy nagyon nehéz négyes volt. Jó érzéseink voltak a mostani két meccsel kapcsolatban is, de főleg az itthonival, egygólos hátrányban voltunk, minden adva volt a továbbjutáshoz. Nehéz arra gondolni most, hogy ez egy nagy menetelés volt, mert nagyon csalódottak és szomorúak vagyunk most. A bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálnunk, nagyon sok mindenért küzdünk még, menni kell tovább, remélhetőleg jövőre még erősebben térünk vissza. (M4 Sport)

Olvastad már?
Stankovic: "Sok zavarodottság és idegeskedés volt a labdával" - a Fradi-edző szerint nagy leckét kaptak az Olympiakosztól
A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Stankovic sajnálta a szurkolókat is, akikkel nem tudtak együtt ünnepelni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz