Fotó: uefa.com

Derült égből villámcsapás: A Real Madrid sztárja bejelentette, hogy az Eb után visszavonul - hivatalos

A Bajnokok Ligája-döntő lesz az utolsó meccse a Real Madrid színeiben Toni Kroosnak, aki az Eb után visszavonul.
Nyikes Zoltán 2024. május 21., kedd 13:14
Fotó: uefa.com
A Bajnokok Ligája-döntő lesz az utolsó meccse a Real Madrid színeiben Toni Kroosnak, aki az Eb után visszavonul.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 21., kedd 13:14

A német válogatottba idén márciusban, közel három év kihagyás után visszatérő Toni Kroos a nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását - jelentette be döntését kedden az "Einfach mal Luppen" nevezetű saját podcastjában.

– Nagyon-nagyon sokáig gondolkodtam ezen, és az elmúlt napokban arra a következtetésre jutottam, hogy ez a szezon, ez a csodálatos szezon, a tizedik idényem a Realnál, egyben az utolsó is. És bárki, aki az elmúlt években figyelmesen hallgatott engem, hallhatta, hogy azt mondtam, az egyetlen lehetőség számomra az, hogy a Real Madridnál fejezem be a pályafutásomat.

És aki össze tud adni egy plusz egyet, az most már azt is tudja, hogy az utolsó szezonom a Realnál egyet jelent a pályafutásom befejezésével is ezen a nyáron. Nincs több Real, nincs több futball. Most jövök rá, hogy sokkal könnyebb sokáig gondolkodni rajta, mint ténylegesen kimondani...

Amikor te magad mondasz valamit, és itt ülsz, és utána libabőrös leszel, annak különlegesnek kell lennie. És ha hatéves korodban kezdtél el focizni, mint én, aztán pedig 34 éves korodig ezt menedzselted is, akkor ez egyszerűen egy nagyon-nagyon nagy jelentőségű döntés, főleg, ha mindig is a futball állt az életed középpontjában, és ezért nem mondom ki ezt ma könnyen. De meghoztam ezt a döntést, és most már értem ezt az érzést, hogy egyrészt nagyon boldog vagyok, másrészt nagyon szomorú – idézi a német Sky Sports a Real Madrid világklasszisát.

Toni Kroos 2014 nyarán 25 millió euróért igazolt a Bayern Münchentől a Real Madridhoz, amely színeiben eddig 463 mérkőzésen lépett pályára. A német középpályás öt spanyol bajnoki címet, egy Spanyol Kupát, négy Bajnokok Ligáját, négy Spanyol Szuperkupát, négy UEFA-Szuperkupát és öt FIFA-klubvilágbajnoki címet nyert a madridiakkal. A német válogatottal 3-3 vb-n és Eb-n szerepelt, 2014-ben tagja volt a világbajnoki serleget elhódító csapatnak is. A Bayern München első csapatának keretéhez hét éven keresztül tartozott, de másfél éven keresztül a Leverkusenben is szerepelt kölcsönben.

A Real Madrid-szurkolókat meglepetésként érhette a bejelentés, hiszen még a mostani szezonban is a csapat egyik legfontosabb láncszeme, 46 tétmérkőzésen lépett pályára a 2023/24-es kiírásban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz