Fotó: Hertha BSC

Dárdaiék elbukták a nagy visszatérést: A maradása helyett kutyákról és grillezésről beszélgettek játékosával

A Hertha vezetőedzőjét ezúttal is megpróbálták kihozni a sodrából, de igen nyugodtan reagált a berlini kispaddal kapcsolatos felvetésre.
Budai László 2024. április 22., hétfő 11:25
Fotó: Hertha BSC
A Hertha vezetőedzőjét ezúttal is megpróbálták kihozni a sodrából, de igen nyugodtan reagált a berlini kispaddal kapcsolatos felvetésre.
Szerző: Budai László 2024. április 22., hétfő 11:25

"Vége és vége! Mint oly sokszor ebben a szezonban, a Hertha BSC a Karlsruher SC-nél is jobb csapat volt, de az egyéni hibák után 3-2-es vereséget szenvedett. A közvetlen Bundesliga-visszatérés utolsó maradék reménye is elszállt ezzel. Búcsú a feljutástól: a Hertha BSC elbukott!" - így írt a Hertha vasárnapi vereségéről a Berliner Kurier, amely múlt héten igen bizakodóan tekintett a találkozó elé.

Dárdai Pál vezetőedző a beszámoló szerint már az első félidő elején fel-alá járkált a zónájában, és azt kiabálta: "Emberek! Rövid passzjáték! Harmadszorra is!", majd pedig nem sokkal később: "Azért vagyunk itt, hogy focizzunk, nem azért, hogy aludjunk".

Ez sem segített azonban, egy szöglet után kapott gól, valamint a védekezésben elkövetett egyéni hibák miatt pont nélkül maradt a berlini együttes, ezért játékosai érthetően feszültek voltak.

- Hosszú időn keresztül nagyon jól játszottunk, de a szezonra jellemző módon a döntő szituációkban túl figyelmetlenül védekeztünk, gólokat kaptunk, és hagytuk kicsúszni a kezünkből a meccset. A futball eredményorientált sport, most üres kézzel mehetünk haza - mondta bosszúsan a Hertha egyik legjobbja, a vasárnap gólpasszig jutó Fabian Reese.

Nála is keményebben értékelt a korábban az NB I-et is megjárt, a találkozón duplázó Haris Tabakovic.

Az első félidőben időnként domináltunk, de túl arrogánsak voltunk. Az 1-1-es eredmény után pedig abbahagytuk a futballt. A szünet után is voltak olyan szakaszok, amikor nyomást gyakoroltunk, de összességében ez nem volt elég

- értékelt a csatár, aki 21 góljával vezeti a Bundesliga 2 góllövőlistáját.

A Hertha-Karlsruhe találkozó egyébként amiatt is különleges volt, mert a Hertha kispadjával éppen a mostani ellenfél edzőjét, Christian Eichnert hozták szóba.

"Jó kis sztorit csináltatok belőle" - mondta Eichner a meccs előtt a Sky mikrofonjának, a pletykákkal pedig Dárdait is szembesítették, de nem húzta fel magát ezen.

Eichner nagyon jó edző, ráadásul nekem csak nyárig van szerződésem. Normális dolog, hogy a klub más edzőket is megnéz

- nyilatkozta higgadtan a magyar tréner, aki azt is megerősítette (amiről honlapunk is beszámolt), hogy néhány nappal a karlsruhei meccs előtt találkozott Fabian Reese-zel, akit a csapat küldött Dárdai otthonához, hogy meggyőzze az edzőt a hosszabbításról.

- Nagyon jól kijövök a játékosaimmal, senkinek sem kell inspirálnia engem - mondta a magyar, amikor Reese meggyőzőerejéről kérdezték. Ehelyett állítólag a kutyákról és a grillezésről volt szó - írta a Berliner Zeitung.

Olvastad már?
Totálisan széteshet a Dárdai-dinasztia a Herthánál: Egyetlen tagja maradhat a négyfős különítménynek
A Berliner Kurier szerint csak a legidősebb Dárdai-fiú, Palkó helyzete tűnik biztosnak a Herthánál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz