Fotó: kicker.de

Dárdai szerint másfél évig szórakoztak a fiával a Herthánál: “Az emberből most kijött, amit eddig le kellett nyelni” 

Dárdai Pál sem tudja, hogy miért mellőzték másfél éven át Dárdai Mártont a berliniek, de szerinte ebből is sokat tudott tanulni a fia.
Budai László 2023. február 16., csütörtök 17:04
Fotó: kicker.de
Dárdai Pál sem tudja, hogy miért mellőzték másfél éven át Dárdai Mártont a berliniek, de szerinte ebből is sokat tudott tanulni a fia.
Szerző: Budai László 2023. február 16., csütörtök 17:04

Nehéz időszak van a Herthánál sokáig mellőzött Dárdai Márton mögött, aki - ha minden jól megy - a múlt hétvégén lőtt, óriási bombagóljával zárta le ezt a rossz korszakot. A találatról és fia helyzetéről is beszélt Dárdai Pál a Sportrádiónak.

- Nekem  még megvannak a kapcsolataim, az idős, rutinos játékosok folyamatosan mondták, hogy nem értik, Márton hogyhogy nem játszik, mert edzéseken a legjobb. Megvan biztos ennek is a mottója, hogy miért nem játszott, nem gond. Most felszabadult kicsit a berlini világ, más lett a világ, van, aki elkerült, van, aki idekerült. Mártont berakták a csapatba másfél év után, viszont abban a másfél évben, amíg nem játszott, nagyon sokat tanult. Megmondom, hogy mit. Amíg felnőtt, minden edző az utánpótlásban, sőt, én is, amikor beraktam, mindig azt kérdezte tőle, hogy Marci hogy csináljuk, mi a véleményed, ő volt a vezér.

Most ebben a másfél évben meg kellett tanulnia, hogy nem ő a vezér, hogy szó szerint szórakoznak vele, ezt kellett lenyelni, de amikor berakták, a mezőnyben magasan a legjobb játékos volt a pályán. Fölrobbant a stadion, olyan gólt rúgott, olyan energiával, amiből merített az egész közeg. Azért volt szép pillanat, mert az emberből kijött, amit le kellett nyelni másfél évig.

- Látszott, hogy dolgozott, hogy nemcsak szövegelt valaki. Sok ajánlata volt, mégsem engedték el, ez sem volt teljesen érthető. Nagyon büszke vagyok rá, de a foci egy olyan sport, hogy mindig a következő passz a legfontosabb. Ezt holnapra elfelejtik. 

Arról is megkérdezték, szerinte látta-e fentről a fiúk nagypapája, a 2017-ben elhunyt idősebb Dárdai Pál a találatot.

- Szerintem látta. Elmondok egy bensőséges pillanatot. Amikor az utolsó estéje volt, mielőtt elhunyt, amikor mondták, hogy már nem fogja kinyitni a szemét, Palkó kezdőként játszott Európa Liga-meccset az Olimpiai Stadionban. Ment a tévé, és könnyezett, és többet már nem nyitotta ki a szemét, tehát az ő lelke biztosan itt van, biztosan segít.

Olvastad már?
Légiósok: Újabb magyar játékost vinnének Lipcsébe - de Dárdai most már a Herthának is kell
Német sajtóhírek szerint újra téma az RB Leipzignél a berlini Dárdai Márton szerződtetése, ugyanakkor már a Herthánál is ragaszkodnának a maradásához. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Mezőkövesd
Változások
Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél.
Tovább az összes átigazoláshoz