Fotó: Soeren Stache/dpa

Dárdai nem aggódik: "Ez egy átmeneti év, a dolgok tökéletesen alakulnak" - a sportigazgató megszólalt a Hertha-edző jövőjéről

Benjamin Weber sportigazgató azt mondta, jelenleg nem aktuális Dárdai jövőjéről beszélni, de ezt a témát egyébként is belügyként fogják kezelni.
Nyikes Zoltán 2024. március 16., szombat 10:36
Fotó: Soeren Stache/dpa
Benjamin Weber sportigazgató azt mondta, jelenleg nem aktuális Dárdai jövőjéről beszélni, de ezt a témát egyébként is belügyként fogják kezelni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 16., szombat 10:36

Csütörtökön írta meg a Kicker, hogy egyre inkább kérdésessé válik Dárdai Pál vezetőedző maradása a Hertha BSC-nél a következő szezonra vonatkozóan. A portál azt írta, hogy a háttérben már régóta folyik a vita a magyar szakember munkájáról és jövőjéről és nincsenek teljesen meggyőződve arról a klubnál, hogy jó választás-e Dárdai a Bundesligába való visszatéréshez, amit előbb-utóbb mindenképpen szeretnének elérni.

A 48. születésnapját éppen a szombati napon ünneplő magyar vezetőedző azonban a Schalke elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatón azt mondta, szerinte a csapata jól fejlődik annak ellenére, hogy huszonöt forduló után csak a tizenegyedik helyen áll.

Ez egy átmeneti év, a dolgok tökéletesen alakulnak. Elégedettek vagyunk, még ha néhány pont hiányzik is

– mondta Dárdai, majd hozzátette, hogy a vasárnapi kezdőcsapatot illetően két-három poszton még gondolkodik, ezzel kapcsolatban megvárja az utolsó edzést és majd ezt követően dönt. Dárdai továbbá kritizálta a közelmúltban megjelent berlini portálok tudósításait, amelyek szerinte túlságosan negatívak voltak.

– Tapasztalatot kell szereznünk. Mindig is mondtam, hogy ez egy átmeneti év lesz. Jövőre talán azt mondjuk majd, hogy feljebb akarunk lépni. Álmodozhatunk és álmodtunk is, de a valóság más – fűzte hozzá Dárdai.

A magyar szakember jövőjével kapcsolatban megszólalt a Hertha sportigazgatója, Benjamin Weber is, aki azt mondta, hogy még nem beszéltek erről egymással és hangsúlyozta: "ez egy olyan téma, amit belügyként kell kezelnünk. De jelenleg ez nem aktuális – idézi Webert az ev-online.de.

A Hertha vasárnap a kiesés ellen küzdő Schalkét fogadja a Bundesliga 2. 26. fordulójában.

Olvastad már?
Dárdai még nem dolgozta fel teljesen, hogy legkisebb fia nyáron elhagyja a Herthát: "Edzőként ez fájdalmas" - az egész család győzködte a maradásról
Dárdai Pál még mindig nem dolgozta fel teljesen, hogy legkisebb fia - Bence - nyáron a Wolfsburgba igazol. A fiatal Hertha-játékost az egész család próbálta meggyőzni arról, hogy maradjon Berlinben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz