Fotó: Kicker

Dárdai még nem dolgozta fel teljesen, hogy legkisebb fia nyáron elhagyja a Herthát: "Edzőként ez fájdalmas" - az egész család győzködte a maradásról

Dárdai Pál még mindig nem dolgozta fel teljesen, hogy legkisebb fia - Bence - nyáron a Wolfsburgba igazol. A fiatal Hertha-játékost az egész család próbálta meggyőzni arról, hogy maradjon Berlinben.
Csakfoci.hu 2024. március 15., péntek 20:28
Fotó: Kicker
Dárdai Pál még mindig nem dolgozta fel teljesen, hogy legkisebb fia - Bence - nyáron a Wolfsburgba igazol. A fiatal Hertha-játékost az egész család próbálta meggyőzni arról, hogy maradjon Berlinben.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 15., péntek 20:28

Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence kedden tájékoztatta Benjamin Weber sportigazgatót arról, hogy a nyáron távozik a Hertha BSC-től, de a klubvezetés még pénteken is melankóliát érzett a legifjabb Dárdai döntése miatt. A fiatal tehetség édesapja, a berlini csapat vezetőedzője beszélt fia távozásáról.

Nehéz téma ez számunkra, még mindig nem dolgoztam fel teljesen, de szerintem ő (Dárdai Bence - a szerk.) sem. Kiskoruk óta dolgozunk a fiúkkal, megvolt velük a víziónk. Most Bence távozik, de ez a berlini út. Vannak játékosok, akik itt maradnak, vannak, akik elhagynak minket. Törvényszerű, hogy valaki más utat választ.

- Hogy csalódott vagyok-e? Természetesen az vagyok. Megpróbáltuk Bencét meggyőzni, hogy a mi utunkat válassza - mondta a tréner a Schalke 04 elleni összecsapás előtti sajtótájékoztatón.

A támadó középpályás 2023 nyarán a német U17-es válogatottal Európa-bajnok lett, most nyáron pedig a szerződése lejártát követően szabadon igazolhatóként a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburghoz kerül, akikkel már szóbeli megállapodást kötött.

- A Hertha tisztességes, nagyon jól fizető szerződést ajánlott neki. Mindkét testvére (Palkó és Márton - a szerk.) végig próbálta meggyőzni Bencét a maradásról, ahogyan az édesanyja is, aki még sírt is néhány napig. Ez az emberi oldala - árulta el Dárdai. - Edzőként ez fájdalmas. Élvezetes nézni, ahogy a játszik, van karaktere. Amint megérkezett az öltözőbe, elfogadták és szerették, és ez még ma is így van. Hogy nagy veszteség-e, azt majd meglátjuk néhány év múlva. Bence még mindig egy tehetség, Németországban és Európában sokan látnak benne valami különlegeset. Élvezi, hogy nyomás alatt játszik, nem fél a labdától - tette hozzá Dárdai.

A lap hozzáteszi, hogy a 18 éves játékos döntése ellenére a klubvezetők nem tartanak dominóhatástól, és bíznak benne, hogy a Hertha fiataljai elkötelezettek a klub mellett hosszútávon. Legutóbb Tim Goller és Tim Hoffmann hosszabbította meg szerződését, de nemrég Tjark Ernst és Pascal Klemens is hosszabbított.

- Ebben a szezonban több mint tíz olyan játékosunk volt a saját utánpótlásunkból, aki már bemutatkozott az első csapatban. Az egyik legfiatalabb csapatunk van a másodosztályban. Láthatjuk, hogy a fiatal játékosok nyomot hagyhatnak a csapatban és a klubban. A cél továbbra is egyértelműen az, hogy fiatal játékosokat képezzünk ki és juttassuk be őket a profi csapatba - magyarázta Weber, a berliniek sportigazgatója.

Olvastad már?
Interjú: "Most is akadnak, akik csak legyintenek, hogy biztos, ez is az apja miatt van itt" - a "kis" Bognár hiányolja a magyar edzőket a külföldi bajnokságokból
Tavaly nyáron elhagyta édesapja stábját és 35 évesen a saját lábára állt: vezetőedző lett. Nem bánja, hogy ezzel lemarad a Paks nagy sikeréről, mivel nagyon vágyott már az önálló munkára. Úgy érzi, a futballról alkotott elképzelése megegyezik az édesapjáéval, meggyőződése, hogy nézői szemmel kell megközelíteni a futballt, a szórakoztatás, a látványos, eredményes játék kialakítása a cél. Nincs baja azzal, hogy sok külföldi edző dolgozik a hazai bajnokságban, inkább azt nem érti, hogy magyar edzők miért nem dolgoznak külföldön. Szerinte ma már nem igaz, hogy a magyar futballisták technikásak és azt tapasztalja, hogy nagyon sok 18, 19 éves fiatal nem érett még a felnőtt focira. Interjú ifjabb Bognár Györggyel, a Budaörs vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz