Fotó: Hertha BSC Twitter

Dárdai megtalálta a Hertha új Király Gáborját: "Be akartam dobni, hogy lássam, nem tévedett-e a szemem. De nem tévedett"

Tjark Ernst eddig háromszor védte a Hertha kapuját ebben a szezonban, ebből kétszer 5-0-ra nyert a csapata. Dárdai abszolút első számú kapusként tekint rá, a németek pedig az új Király Gábort látják benne.
Budai László 2023. augusztus 30., szerda 11:34
Fotó: Hertha BSC Twitter
Tjark Ernst eddig háromszor védte a Hertha kapuját ebben a szezonban, ebből kétszer 5-0-ra nyert a csapata. Dárdai abszolút első számú kapusként tekint rá, a németek pedig az új Király Gábort látják benne.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 30., szerda 11:34

"Tjark Ernst lehet az új Király Gábor?" - ezzel a címmel írt hosszabb cikket a Berliner Kurier a Hertha új üdvöskéjéről, a 20 éves Tjark Ernstről.

A Hertha első két, egyaránt 1-0-s vereséggel zárult meccsén még Oliver Christensen védte a fővárosiak kapuját, azonban ő eligazolt a Fiorentinába, mellette szintén nyáron távozott Alexander Schwolow (Union Berlin), míg Marius Gersbecket az edzőtáborban történt éjszakai verekedés miatt felfüggesztették, és időközben súlyos testi sértés miatt vádat emelt ellene az osztrák ügyészség. Így kaphatta meg az esélyt a fiatal Ernst, aki hamar bizonyított.

Első meccsét rögtön nullára hozta le a Jena elleni Német Kupa-meccsen (5-0), ezt ugyan egy 3-0-s, Hamburgtól elszenvedett vereség követte, de az előző fordulóban vele lett meg az első győzelem a bajnokságban is, ráadásul egy szintén nullára lehozott kiütés alkalmával (5-0 a Fürth ellen).

A Hertha új első számú kapusa, Tjark Ernst olyan reflexekkel tündököl, amelyek valahogy a kapuslegenda Király Gáborra emlékeztetnek

- írja róla a lap, kiemelve, mennyire fontos védései voltak a Fürth elleni bajnokin, a szünetet követően, amikor az ellenfél felbátorodott. A magyar kapussal való összehasonlítással már Dárdai Pál vezetőedzőt is szembesítették.

- Gábor is nagyon fiatal volt, amikor a Hertha kapujába került. Rögtön szuper teljesítményt nyújtott, és évekig a kezdőcsapatban maradt - emlékezett vissza a magyar vezetőedző arra, hogy Király 21 évesen az akkori állandó kapus, ám a szezont gyengén kezdő Christian Fiedler helyét vette át, majd hat és fél évig a berliniek kapujában ragadt és óriási kedvenccé vált, vele sikerült elérni a Bajnokok ligája-részvételt is.

Az ehhez hasonló célok egyelőre messze vannak a Herthától, de a kék-fehérek "új király Gáborja" nagyon eltökélt.

- Nagyszerű érzés, hogy ismét nullára tudtuk lehozni a meccset, ez már a Jena ellen is sikerült. A Hamburg elleni egy nagyon nehéz találkozó volt, de az már a múlté, most újra boldogok lehetünk. Elöl-hátul nagyon erős teljesítményt nyújtottunk. Az a dolgom, hogy végig éber legyek. Vannak olyan meccsek, amikor már az elején próbára tesznek, aztán vannak olyanok, mint a Fürth elleni, ahol az első félidőben alig tesztelnek.

Megpróbálok jó támasza lenni a csapatnak a nehéz helyzetekben. Megvan az önbizalmam ahhoz, hogy továbbra is az első számú kapus maradjak, és a bizalmat is érzem a szakmai stáb részéről.

Dárdai efelől egyáltalán nem is hagyott kétséget, de arra is felhívta a figyelmet, miben kell még játékosának javulnia.

Tjark az első számú kapusunk, ezt már mondtam. Tavaly is közelről figyeltem őt, ezért is akartam bedobni őt a Wolfsburg elleni utolsó meccsen, hogy lássam, nem tévedett-e a szemem. De nem tévedett, ott is jól teljesített, és most is ezt teszi.

- Még egy kicsit dolgoznia kell a lábmunkáján, és magabiztosabbá kell válnia a technikáját illetően. De a reflexei és a kisugárzása nagyon jó.

Akárcsak a Bundesliga leghíresebb melegítőnadrágos kapusának - teszi hozzá a Berliner Kurier.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz