Csodagyerekek: Kerkez is ott van a Premier League TOP 10-ben - a posztján erre senki nem volt képes

Egyetlen védőként szerepel Kerkez Milos neve a legfoglalkoztatottabb fiatal játékosok listájának élmezőnyében a Premier League-ben.
Csakfoci.hu 2024. február 22., csütörtök 14:42
Egyetlen védőként szerepel Kerkez Milos neve a legfoglalkoztatottabb fiatal játékosok listájának élmezőnyében a Premier League-ben.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 22., csütörtök 14:42

A Manchester United argentin "csodagyereke", Alejandro Garnacho több percet játszott Premier League-ben ebben a szezonban, mint bármely másik tinédzser - derül ki a brit strettynews.com összeállításából. A 19 éves szélső 1525 percet töltött a pályán a világ legerősebb bajnokságában.

A második helyen a brightoni ír támadó, Evan Ferguson áll 1143 játékperccel, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Lewis Miley, a Newcastle United 17 éves középpályása állhat egyelőre.

Ami magyar szempontból még érdekesebb és örömtelibb, az Kerkez Milos ottléte a TOP 10-ben: a magyar válogatott jelenleg már 20 éves, de az idény elején még tini-éveit taposó balbekkje a nyáron került a Bournemouth csapatához, és annak ellenére is a nyolcadik legfoglalkoztatottabb fiatal az angol elitligában, hogy egy hónapot és négy bajnokit is ki kellett hagynia bokasérülése miatt.

Légiósunk így is 856 percet töltött már a pályán, és ő az egyetlen védő, aki be tudott kerülni a legtöbbet játszók élmezőnyébe.

A legtöbb percet játszott fiatalok a Premier League 2023/24-es idényében:

1. Alejandro Garnacho (Manchester United) - 1525 perc

2. Evan Ferguson (Brighton) - 1143

3. Lewis Miley (Newcastle) - 1089

4. Wilson Odobert (Burnley) - 994

5. Lucas Koleosho (Burnley) - 987

6. Jack Hinshelwood (Brighton) - 875

7. Kobbie Mainoo (United) - 874

8. Milos Kerkez (Bournemouth) - 856

9. Facundo Bounanotte (Brighton) - 847

10. Carlos Baleba (Brighton) - 601

Olvastad már?
Válogatott: Alapembereket is letarolhat Rossi ultimátuma - volt, aki semmibe vette a figyelmeztetést
Összegyűjtöttük, hogy mely futballistáknak kellett (volna) váltaniuk Marco Rossi ultimátuma után, és hogy mi történt velük azóta, amióta elhangzott a szövetségi kapitány ominózus nyilatkozata.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz