Cristiano Ronaldo a hétvégén minden idők legeredményesebb labdarúgója lehet

A portugál világsztár egy gólra van attól, hogy minden idők legeredményesebb labdarúgója legyen, a tíz legjobb góllövő listáján két magyar is szerepel.
Póczik Dávid 2022. február 26., szombat 13:51
A portugál világsztár egy gólra van attól, hogy minden idők legeredményesebb labdarúgója legyen, a tíz legjobb góllövő listáján két magyar is szerepel.
Szerző: Póczik Dávid 2022. február 26., szombat 13:51

Cristiano Ronaldo 804 góljával egy gólra van attól, hogy beérje Josef Bicant és ő legyen minden idők legeredményesebb labdarúgója. A 37 éves portugál sztár szombaton a Watford ellen egalizálhatja Bican rekordját, sőt akár túl is szárnyalhatja azt.

A planetsport.com összeszedte, mely játékosok alkotják az első tíz helyezettet a legeredményesebb labdarúgók listáján. Az összeállításban két magyar nevet is találhatunk.

Minden idők 10 legeredményesebb labdarúgója

10. Uwe Seeler - 575

9. Deák Ferenc - 576

8. Eusebio - 622

7. Gerd Müller - 735

6. Puskás Ferenc - 746

5. Lionel Messi - 759

4. Pelé - 767

3. Romario - 772

2. Cristiano Ronaldo - 804

1. Josef Bican - 805

A magyar csatár Deák Ferenc mindössze eggyel múlta felül a Hamburg német legendáját, Uwe Seelert. A listán Deák gólrekordja az egyik legfigyelemreméltóbb, hiszen 576 alkalommal talált be mindössze 400 mérkőzésen. Pályafutása nagy részét budapesti klubokban, például a Ferencvárosban töltötte. Deák a második világháború alatt volt a legtermékenyebb, hat év alatt több mint 350 gólt szerzett. A Szentlőrinci AC-nál Deák átlagosan három gólt lőtt meccsenként és még mindig tartja az egy bajnoki szezonban szerzett legtöbb gól rekordját: 66 gólt szerzett az 1945/46-os szezonban. Nemzetközi szinten Deák 1,5 gól/meccs arányt tartott, a lista másik magyar rangsoroltjával, Puskás Ferenccel 1946-49 között együtt játszott a válogatottban.

A budapesti születésű Puskás Ferenc pályafutása felét hazájában, a Honvédnál töltötte, itt 350 mérkőzésen 358 alkalommal talált a hálóba. Puskás kilenc szezonon át, visszavonulásáig a Real Madridban is játszott, ő a madridi örökranglista hatodik legjobb góllövője. Tagja volt annak a Real Madrid-csapatnak, amely 1960 és 1965 között öt egymást követő La Liga-győzelmet szerzett. Puskás - 1945-ös debütálása után - 85 mérkőzésen 84 gólt szerzett a magyar válogatottban. Emellett gólt szerzett az 1954-es Nyugat-Németország elleni világbajnoki döntőben, amelyet a magyar válogatott vitatható körülmények között veszített el. Hat évvel azután, hogy visszavonult a magyar válogatottól, Puskás 1961 és 1962 között négy alkalommal képviselte Spanyolországot is. Sokan hallhatták már a játékos nevét a Puskás-díj révén, amelyet annak a játékosnak adnak át, aki a naptári év legszebb gólját lőtte.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz