Fotó: twitter.com/rbleipzig

Szoboszlai nem bír leállni: A 30 méteres szabadrúgásgólja után közelebbről is betalált, a Leipzig megverte a Stuttgartot - videók

A múlt heti gólpassza után a magyar válogatott játékos ezúttal két gólt is szerzett a német bajnokságban, győzelemhez segítve ezzel csapatát.
Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 21:05
Fotó: twitter.com/rbleipzig
A múlt heti gólpassza után a magyar válogatott játékos ezúttal két gólt is szerzett a német bajnokságban, győzelemhez segítve ezzel csapatát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 21:05

Péntek este a Bundesliga 18. fordulójában az RB Leipzig a VfB Stuttgartot fogadta. A hazaiak kezdőjében két magyar válogatott játékos, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is helyet kapott, utóbbi pedig a 25. percben már be is talált.

Szoboszlai 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda pedig épp megpattant a kapus előtt, aki így csak beleérni tudott, hárítani nem - ezzel a góllal szerzett vezetést a lipcsei együttes.

A 22 éves játékos a fordulás után is ott folytatta, ahol abbahagyta: a 49. percben 15 méterről lőtte ki a jobb alsót, megszerezve ezzel saját és csapata második gólját is.

A 68. percben egy kezezést követően ítélt tizenegyest a vendégek számára a játékvezető a VAR segítségével, ezt pedig Führich a jobb alsóba lőtte - a sérült Gulácsi Péter helyettese, Janis Blaswich csak beleérni tudott.

A hátralévő időben nem igazán volt veszélyes a Stuttgart a Leipzig kapujára, így a hazai együttes magabiztosan húzta be a három pontot Szoboszlai duplájának köszönhetően.

Bundesliga, 18. forduló

RB Leipzig-VfB Stuttgart 2-1 (Szoboszlai 25., 49., ill. Führich 68. - 11-esből)

Szoboszlai első gólja

Szoboszlai második gólja

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz