Fotó: Sascha Schuermann / AFP

Bundesliga: Sallaival és Szalaival kapott ki a Freiburg Dortmundban - videó

A Bundesliga 21. fordulójának nyitómérkőzésén a Freiburg két magyarral a soraiban kapott ki a Dortmundtól.
Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 22:33
Fotó: Sascha Schuermann / AFP
A Bundesliga 21. fordulójának nyitómérkőzésén a Freiburg két magyarral a soraiban kapott ki a Dortmundtól.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 22:33

A német első osztály 21. fordulójában a Freiburg a kezdőbe nevezte Sallai Rolandot a Borussia Dortmund elleni rangadón, míg Szalai Attila a kispadon kezdte a mérkőzést az idegenben játszó freiburgiaknál.

A találkozó 16. percében szerezte meg a vezetést a BVB: egy nagyszerű támadás végén Niclas Füllkrug készített vissza Donyell Malen elé, aki egy csel után, 12 méterről, jobbal lőtte ki a bal felsőt. A vesztésre álló vendégeket egy sérülés sújtotta a folytatásban, Manuel Gulde esett ki, a helyét pedig Szalai vette át a 23. percben, aki most szerepelt másodszor új csapatában. Az első félidő végén a szurkolók ismét teniszlabdákat és csokoládétallérokat dobáltak a pályára, Németország-szerte az utóbbi hetekben egyre gyakrabban léptek így fel a drukkerek az ellen, hogy a Bundesliga-klubok nemrégiben támogatták a DFB-t abban, hogy tárgyalásokat kezdjenek egy stratégiai marketingpartnerrel, aki akár egymilliárd eurót is kifizethet azért, hogy részesedjen a televíziós közvetítési jogok bizonyos százalékából. Az újabb akció miatt az első játékrészben 12 perc ráadás volt, melyben Malen megduplázta a Dortmund előnyét, így a Ruhr-vidékiek kétgólos előnnyel mentek szünetre.

A második játékrészben egy-egy percre ismét megszakították a játékot a teniszlabdák, de a protestálást leszámítva eléggé leült a találkozó. A 70. perc után Ian Maatsen a kapufát találta el ziccerben, míg Marco Reus két helyzetet sem tudott gólra váltani. Sallai a 79. percben hagyta el a játékteret, így a pálya mellől nézte, hogy Füllkrug megszerezte a harmadik hazai gólt, és ezzel beállította a végeredményt. A Borussia megerősítette negyedik helyét a tabellán, míg a Freiburg maradt a hetedik pozícióban.

Bundesliga, 21. forduló

Borussia Dortmund-Freiburg 3-0 (Malen 16., 45+7., Füllkrug 87.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz