Bizarr, ami a Barcával történik: A sztárigazolás tétmeccs nélkül távozhat, ha vasárnapig nem rendezik a helyzetét

A katalánoknak sürgősen pénzhez kell jutniuk, hogy beregisztrálhassák Ilkay Gündogant, különben a középpályás csúnyán kiszúrhatna a klubbal.
Budai László 2023. augusztus 8., kedd 12:49
A katalánoknak sürgősen pénzhez kell jutniuk, hogy beregisztrálhassák Ilkay Gündogant, különben a középpályás csúnyán kiszúrhatna a klubbal.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 8., kedd 12:49

Versenyfutásban van az idővel a Barcelona, amely továbbra is mindössze 13 játékosát regisztrálta a szezonra, pedig vasárnap már La Liga-meccset játszik a Getafe ellen. A Forbes szerint a legkritikusabb Ilkay Gündogan helyzete, mivel a Manchester Citytől ingyen érkező középpályásnak a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint ha vasárnapig sem regisztrálják, akkor ingyen elhagyhatja az együttest - ráadásul úgy, hogy a pénzszűkében lévő Barcának még egy évig fizetnie is kellene a játékost, ezt a szituációt az AS találóan csak groteszknek nevezte. (Más kérdés, hogy Gündogan több pénzt kereshetett volna a ManCityben, azonban ő a Barcában akart játszani, így erősen kérdéses, hogy ilyen eszközzel élne).

Ezzel együtt a Barcának megoldást kell találnia a helyzetére. A katalánok elsősorban abban bíznak, hogy hamarosan Ousmane Dembélé (PSG) és Franck Kessié (al-Ahli) klubváltása is hivatalos lesz (sőt, a Barcelona már azt remélte, hogy ezeket az üzletek rég lezárja), ez pedig gazdaságilag rendbe hozhatná a klubot. A Mundo Deportivo szerint csak Kessié fizetése 9 millió eurót szabadítana fel, amely majdnem annyi, mint Gündogan szezononkénti 10 milliós bére.

Emellett Joan Laporta elnök ismét a Barca Studios egy részének értékesítéséhez is fordulna, tavaly nyáron ennek a 25 %-át adták el (100 millió euróért), most újabb 16 %-ára keresnek vevőt. Ezek az intézkedések elegek lehetnek, hogy a Barca ütőképes kerettel vágjon neki a szezonnak, de az idő sürget...

Olvastad már?
Két, az angol bajnokságban szereplő csapat is kiszemelte magának az egyik leggólerősebb NB I-es légióst - sajtóhír
Az angol sajtóban azt írják, hogy a Hull City és a Swansea City is szemet vetett Eduvie Ikobára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz