Bekeményített az olasz kapitány: Nem hívja be, aki Kínába megy

Hivatalosan kedden mutatták be az Antonio Conte utódjául kinevezett új olasz szövetségi kapitányt, Giampiero Venturát. Aki máris megtette első állásfoglalását, aminek nem mindenki fog örülni.
Mokány Lajos 2016. július 20., szerda 10:52
Hivatalosan kedden mutatták be az Antonio Conte utódjául kinevezett új olasz szövetségi kapitányt, Giampiero Venturát. Aki máris megtette első állásfoglalását, aminek nem mindenki fog örülni.
Szerző: Mokány Lajos 2016. július 20., szerda 10:52

A 68 éves edző figyelmeztetett, hogy akik például Kínába vagy az Egyesült Államokba igazoltak, azt kockáztatják, hogy elveszítik a válogatottbeli helyüket.

"A játékosokban ott kell lennie a győzelem vágyának, de a kisebb bajnokságok nem segítenek ebből a szempontból" - magyarázta Ventura. Példaként a kínai ligát említette, ahol megítélése szerint csak fele részben fontos a siker, a labdarúgók motivációjának másik részét a komoly összegű fizetések jelentik.

"Egy játékosnak lélekben és temperamentumban is erősnek kell lennie. Amikor Alessandro Diamanti Kínába igazolt, a tehetsége ellenére elvesztette a helyét a nemzeti csapatban" - emlékeztetett Ventura, akinek szerződtetését június elején jelentették be.

Azaz lemondhat a válogatottról a Torontóban focizó Sebastian Giovinco, vagy az Európa-bajnokság után Kínába igazoló Graziano Pellé is.

A genovai születésű tréner korábban többek között a Napoli, a Sampdoria, a Cagliari, a Venezia, a Pisa, a Bari, a Verona, a Messina, az Udinese és a Spezia, legutóbb pedig a Torino csapatát irányította. Soha nem nyert érmet az élvonalban, a legnagyobb sikere, hogy a Leccét feljuttatta a másod-, a Torinót pedig az első osztályba. Ezzel kapcsolatban azt kérte,ne a trófeák hiányárólítéljék meg.

"Aki nem az öt nagy csapat - a Juventus, az AC Milan, az Inter, a Napoli vagy az AS Roma - egyikénél dolgozik, annak szinte lehetetlen megnyernie a bajnoki címet. Nem nyertem Bajnokok Ligáját, de voltak más jellegű sikereim a pályafutásom során,például több fiatal játékos fejlődését elősegítettem, akik egészen a válogatottig jutottak" - közölte Ventura, aki a második legidősebb olasz szövetségi kapitány a munkába állásakor.

Elődje, Antonio Conte már a franciaországi Európa-bajnokság előtt bejelentette, hogy a tornát követően távozik, és a Chelsea vezetőedzője lesz. Az olaszok a negyeddöntőben búcsúztak az Európa-bajnokságtól,miután 1-1-es döntetlent játszottak a világbajnok németekkel, majd elveszítették a tizenegyes-párbajt.

"Köszönöm Conténak, hogy egy lelkiismeretes, komoly munkakultúrával rendelkező társaságot hagyott rám. Egy jól szervezett csapatnál is lehet javítani az apró részleteken, én is erre törekszem" - tette hozzá.

Ventura szeptember 1-jén,a franciák elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik beaz olaszok kispadján. Csapata Izraellel, Spanyolországgal, Albániával, Macedóniával és Liechtensteinnel szerepel azonos csoportban a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz