Fotó: skslovan.com

Slovan-Fradi: Telt házra és egész stadionos koreóra készülnek Pozsonyban - az UEFA stadionbezárásától tartanak a szlovákok

A Slovan Bratislavánál kiemelten kérik a szurkolókat, hogy ne üljenek fel a provokációnak, mert rendbontás esetén az UEFA könnyen bezárathatja a stadiont.
Budai László 2022. július 25., hétfő 16:45
Fotó: skslovan.com
A Slovan Bratislavánál kiemelten kérik a szurkolókat, hogy ne üljenek fel a provokációnak, mert rendbontás esetén az UEFA könnyen bezárathatja a stadiont.
Szerző: Budai László 2022. július 25., hétfő 16:45

Két nappal a visszavágó előtt még mindig kaphatóak hazai jegyek a Slovan Ferencváros elleni BL-selejtezős visszavágójára, bár a szlovákok biztosak benne, hogy végül sikerül telt ház előtt pályára lépniük. A klub honlapjának Tomáš Straka marketingigazgató nyilatkozott a pozsonyi találkozó fontosabb témáiról.

Telt ház vagy nem telt ház?

Úgy gondoljuk, hogy az lesz. Eddig több mint 20.500 jegyet adtak el, és már csak kevesebb mint ezer jegy maradt.

Biztonsági okokból le kellett zárnunk néhány helyet a szektorokban, így ezekkel az ülésekkel csökkentenünk kellett a kapacitást. A mérkőzés maximális befogadóképessége így 21.500 lesz.

A körítésről

- A legfontosabb, hogy a mérkőzés mellett a hagyományos meccs előtti showműsort is élvezhetik. Arra szeretnénk kérni a szurkolókat, hogy legalább 30 perccel a mérkőzés előtt foglalják el a helyüket. A játékosoknak már a bemelegítés során érezniük kell a támogatásukat. Miután a játékosok abbahagyják a bemelegítést, örömmel üdvözöljük a legendás szurkolót, Dan Antosikot a stadion gyepén (ő volt, aki 1992-ben egyedül vágott neki a budapesti túrának a pozsonyi, botrányos összecsapást követően, a szurkoló múlt szerdán is ott volt a Groupama Arénában - a szerk.). Ezután műsorvezetőnk, Jakub bemutatja a Slovan kezdő tizenegyét, majd a stadionban felcsendül a Slovan klubhimnusza.

A C-szektor előkészít egy egész stadionos koreográfiát, a látványelemek egy-egy darabját mindenkinek akkor kell felemelnie, amikor a játékosok megérkeznek a pályára.

A szurkolók felé intézett kérésről

- A játékosoknak hatalmas támogatásra lesz szükségük, bárhogy is alakuljon a mérkőzés. És ami nagyon fontos, hogy semmiképpen se hagyja magát senki provokálni. El kell engedni a történelmet, a politikát, mert minden ilyen végül csak árt a játékosainknak, a klubnak és a Slovan szurkolóinak. A klubot és szurkolóit nemcsak a teljes közvélemény és a média, hanem nem utolsósorban az UEFA képviselői is nagy figyelemmel kísérik majd ezen a mérkőzésen.

Az ellenfelet sértő transzparensek vagy nacionalista skandálások pedig nagyon szigorú büntetést vonnak maguk után, beleértve a stadion esetleges bezárását is.

- Továbbá nem szabad poharakat vagy más tárgyakat dobálni a pályára. Arra kérek mindenkit, ezt tartsák szem előtt, és ha van valaki a környezetében, akinek ilyen szándéka van, akkor figyelmeztesse, hogy az UEFA emiatt könnyen bezárhatja a stadiont a következő meccsekre.

Olvastad már?
Így erősítenek az NB I csapatai a bajnoki rajt előtt - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a nyári átigazolási időszakban, az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz