Az év egyik legnagyobb focibotrányába a világbajnok kapitány is belebukott

Menesztették Jorge Vildát, az augusztusi világbajnokságot megnyerő spanyol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát kedden.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 5., kedd 18:50
Menesztették Jorge Vildát, az augusztusi világbajnokságot megnyerő spanyol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát kedden.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 5., kedd 18:50

A szakvezetőt azon botrány miatt távolították el, amely a Sydney-ben az angolok ellen 1-0-ra megnyert döntő után történt: az éremátadón Luis Rubiales, a szövetség (RFEF) elnöke váratlanul szájon csókolta az egyik játékost, Jenni Hermosót. Ezért a nemzetközi szövetség (FIFA) 90 napra eltiltotta a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, ám ő ennek ellenére közölte, maradni akar az RFEF élén, sőt, jogi lépésekkel fenyegette meg Hermosót.

Vilda akkor üdvözölte Rubiales döntését, ami tovább borzolta a kedélyeket.

Az RFEF a keddi állásfoglalásában csak annyit tett közzé, hogy köszöni a 42 éves Jorge Vilda (a képen jobbra) munkáját, de nem említette meg a botrányt.

Pedro Rocha megbízott elnök ugyanakkor elnézést kért a szurkolóktól Rubiales "elfogadhatatlan" viselkedéséért, aki "komoly károkat okozott a spanyol futballnak és sportnak egyaránt".

A vb-győztes spanyol válogatott játékosai azóta közölték, hogy addig nem játszanak nemzetközi meccseket, amíg Rubiales áll a szövetség élén. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz