Az év egyik legnagyobb focibotránya egy vb-döntős csókból robbant ki - videó

Áll a bál a spanyoloknál, pedig vb-t nyert a női válogatottjuk: a szövetség elnöke kéretlenül csókolta meg a csatárt.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 24., csütörtök 8:42
Áll a bál a spanyoloknál, pedig vb-t nyert a női válogatottjuk: a szövetség elnöke kéretlenül csókolta meg a csatárt.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 24., csütörtök 8:42

Története során először Spanyolország nyerte az Ausztráliában és Új-Zélandon megrendezett női labdarúgó-világbajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte Angliát. Sokáig azonban nem ünnepelhettek felhőtlenül a spanyolok, az ünnepélyes díjátadón ugyanis Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöke a legtöbb játékost hosszú másodperceken ölelgette, a 33 éves támadót Jennifer Hermosót pedig szájon is csókolta.

Ez utóbbi verte ki a biztosítékot sokaknál, például magánál a játékosnál, aki előbb úgy fogalmazott, hogy "nem tetszett neki a csók", miközben Rubiales először "idiótának és ostobának" nevezte a tettéért őt támadókat, hogy aztán később bocsánatot kérjen hivatalosan is. Eközben a szövetség kiadott egy közleményt Hermoso nevében, amelyben a játékos úgy fogalmaz(?), hogy a csók "csak egy teljesen spontán, kölcsönös gesztus volt a mérhetetlen győzelmi öröm hatására”. Ez azonban könnyen lehet, hogy nem lesz elég ahhoz, hogy a szövetségi elnök megtarthassa az állását.

Rubialest már a spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez is nyilvánosan bírálta, és szerinte a bocsánatkérése sem volt elegendő.

- Amit láttunk, az egy elfogadhatatlan gesztus volt. Ami Rubiales urat és az egész vitát illeti: a játékosok mindent megtettek a győzelemért, de az a fajta viselkedés, amit Rubiales úr esetében láttunk, azt mutatja, hogy országunkban még hosszú út áll előttünk a nők és férfiak közötti egyenlőség és a tisztelet terén. Rubiales úr bocsánatkérése nem elegendő. Sőt, úgy gondolom, hogy nem is volt megfelelő, emiatt további lépéseket kell tennie annak tisztázására, amit mindannyian láttunk - mondta a miniszterelnök.

A spanyol szövetség már bejelentette, hogy péntekre rendkívüli közgyűlést hívott össze, és belső eljárást is indított az ügyben. A profi futballisták nemzetközi szakszervezete (FIFPro) pedig nyilvánosan kiállt Hermoso mellett, és felszólította a FIFA-t, hogy indítson vizsgálatot Rubiales ellen. Aki egyébként 2018 óta tölti be a posztját, de nem kizárt, hogy hamarosan véget ér a megbízatása.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz