Fotó: oefb.at

Manchesterből ütötték el a volt Fradi-edzőt élete munkájától - hivatalos

Hivatalossá vált, hogy Ralf Rangnick fogja irányítani az osztrák válogatottat, a német szakember azonban nem távozik a Manchester Unitedtől.
Nyikes Zoltán 2022. április 29., péntek 13:16
Fotó: oefb.at
Hivatalossá vált, hogy Ralf Rangnick fogja irányítani az osztrák válogatottat, a német szakember azonban nem távozik a Manchester Unitedtől.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. április 29., péntek 13:16

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az utolsó pillanatban a Manchester United menedzsere, Ralf Rangnick is komoly jelöltté lépett elő a korábbi Fradi-edző, Peter Stöger mellett az osztrák válogatott szövetségi kapitány posztjára.

Péntek kora délután pedig az angol klub hivatalosan is bejelentette, hogy

a 63 éves szakember május végén, a 2021/22-es Premier League-kiírás befejezése után csatlakozik Ausztria válogatottjához,

amely a Horvátország, Dánia és Franciaország elleni UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzéseken lép pályára júniusban.

A közlemény megjegyzi, Rangnick kétéves szerződést írt alá Ausztriával, amely automatikusan további két évvel meghosszabbodik, amennyiben a csapat kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnokságra.

A német szakember azonban nem távozik az MU-tól, az új munkát a tervek szerint összeköti majd az Old Traffordon betöltött tanácsadói szerepével.

– A szezon végén átveszem az osztrák válogatott menedzseri posztját, de a Manchester Unitednél folytatom a tanácsadói tevékenységemet. Nagyon várom már, hogy kivegyem a részem abból, hogy a United ismét igazi nagyhatalommá váljon. Megtiszteltetés számomra az is, hogy elvállalhatom az osztrák válogatott irányítását. A kilátás, hogy egy fiatal, sikerre éhes csapattal indulhatok el az úton a németországi Európa-bajnokság felé, nagy várakozással tölt el – idézi a United hivatalos oldala Rangnickot.

Stöger: "Én is szorítok Ralf Rangnicknak"

A német tréner kinevezésére reagált az osztrák Kurier-nak a másik fő jelölt, Peter Stöger is, aki sportszerű vesztesként gratulált.

- Az osztrák szövetség egy jó edzőt talált. Elődjéhez, Franco Fodához hasonlóan én is szorítok Ralf Rangnicknak, hogy sikeres legyen az osztrák válogatottal - fogalmazott a volt Fradi-szakvezető.

Olvastad már?
Vidi: A szezon végén visszavonul a 48-szoros magyar válogatott középpályás
Honlapunk úgy tudja, hogy ez az utolsó idénye játékosként a 33 éves Elek Ákosnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz