A világ egyik legjobb csatára a Manchester City-é lett - hivatalos bemutatás

Erling Haaland klubváltása hétfőn lezáródott, bemutatták a Borussia Dortmundtól érkezett norvég csatárt az angol bajnokcsapatnál. 
Dudás Gábor 2022. június 13., hétfő 11:46
Erling Haaland klubváltása hétfőn lezáródott, bemutatták a Borussia Dortmundtól érkezett norvég csatárt az angol bajnokcsapatnál. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 13., hétfő 11:46

A Manchester City hétfőn bejelentette Erling Haaland szerződtetését: a Borussia Dortmundtót érkező 21 éves norvég játékos július 1-jén csatlakozik a klubhoz, amellyel ötéves szerződést írt alá 2027 nyaráig.

Haaland már most a világ egyik legjobb csatárának és góllövőjének számít, amit a Dortmundnál eltöltött időszaka is bizonyít, hiszen két és fél szezon alatt 89 mérkőzésen 86 gólt szerzett a fekete-sárgáknál.

- Ez a nap büszkeséggel tölt el engem és a családom is. Mindig is figyelemmel kísértem a Cityt, az elmúlt szezonokban pedig különösen szerettem ezt tenni. Nem lehet nem csodálni a játékstílusukat, sok lehetőséget teremtenek, ami tökéletes egy olyan játékosnak, mint én. Rengeteg világklasszis játékos van ebben a csapatban, Pep Guardiola pedig minden idők egyik legnagyobb menedzsere, így úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok ahhoz, hogy megvalósítsam a céljaimat. Gólokat akarok lőni, trófeákat nyerni és futballistaként fejlődni - biztos vagyok benne, hogy ezt itt meg tudom majd tenni. Ez egy nagyszerű lépés számomra és alig várom, hogy elkezdődjön az előszezon - mondta Haaland az aláírását követően.

A Manchester City 60 millió eurót fizet a norvég válogatott támadóért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz