A Manchester United korábbi edzője is elindította a Szalai-hadjáratot - ez a csapat is vinné a védőt

Angol sajtóhírek szerint állítólag a West Ham csatlakozott azon klubokhoz, amelyek szívesen szerződtetnék Szalai Attilát, Fenerbahce magyar válogatott hátvédjét, ám akadályba ütközhet az angol klub.
Csakfoci Admin 2021. április 27., kedd 10:34
Angol sajtóhírek szerint állítólag a West Ham csatlakozott azon klubokhoz, amelyek szívesen szerződtetnék Szalai Attilát, Fenerbahce magyar válogatott hátvédjét, ám akadályba ütközhet az angol klub.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 27., kedd 10:34

A 23 éves, 11-szeres magyar válogatott védő a januári átigazolási időszakban szerződöttöt a ciprusi Apollon Limasszoltól a Fenerbahcéhoz, ahol hamar a szurkolók kedvencévé és alapemberré vált. Lapértesülések szerint kevesebb, mint 2 millió fontot fizettek érte, és jelentős profitra tehet majd szert az isztambuli klub, amennyiben eladja a nyáron.

Az azóta eltelt négy hónap alatt 16 tétmeccsen 3 gólt szerzett, és a teljesítményére számos klub felfigyelt, többek közt három Premier League-, továbbá két Serie A-csapattal, valamint a 6-szoros UEFA-Kupa/Európa Liga-győztes Sevilla együttesével is szóba hozták az elmúlt időszakban.

A Fenerbahce kijelentette: 23 millió fontot szeretne a bekkért, most újabb kérőt emlegetnek vele kapcsolatban az angol sajtóban.

A TEAMtalk internetes portál információi szerint az angol élvonalban szereplő a West Ham United csatlakozott azon klubokhoz, amelyek szeretnék szerződtetni Szalai Attilát, mivel David Moyes vezetőedző a nyáron megerősítené a védelmét. Főleg azután, hogy az egyik legbízhatóbb hátvédsor a gyengélkedés jeleit kezdte mutatni. Az elmúlt öt bajnokijukon 11 gólt kaptak, és az első négybe kerülésük egyre bizonytalanabb. Pont akkor, amikor magabiztosnak kellett volna lenniük, egymás után veszítették el a mérkőzéseket. A West Ham BL-selejtezős helyezése már nem a saját kezében van, hiszen abban kell bíznia, hogy a Chelsea esetleg botlani fog a hátralévő öt fordulóban.

A lap hozzáteszi, Szalai kiváló kiegészítő embere lehet a West Hamnek, amely a következő idényben már valamelyik európai kupaporondon fog szerepelni. De az említett klub mellett állítólag - a fentebb említett - Sevilla is jelezte az érdeklődését - legalábbis a török ASpor szerint. Az andalúzok sportigazgatója, Monchi az elmúlt évek során specialistájává vált abban, hogy viszonylag olcsón szerződtetett játékosokat, majd nyereséggel továbbértékesítette azokat. Ha pedig 23 millió font körüli összegért meg tudják szerezni a kiszemeltjüket - jelesül Szalai Attilát -, egy újabb jó üzletet üthetnek nyélbe. A West Ham reméli, a Premier League-ben való pályára lépés csábító lehet a budapesti születésű védőnek.

Szalainak 2025 nyaráig érvényes szerződése van a Fenerbahcéval, így az esetleges kérőnek ki kellene vásárolni kontraktusából.

Olvastad már?
Százszázalékos 11-est és kiállítást úszott meg Szalai Attila? - videón a vitatott jelenet
Egy korábbi török játékvezető szerint a magyar hátvéd megmozdulása egyértelmű tizenegyest ért, sőt, egyesek ki is állították volna a játékost.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz