Álomgólt vett el a VAR a korábbi NB I-es játékostól, a klubjánál kiakadtak - videó

Elszálltak az Aberdeen a skót Premiership első hat helyének megszerzéséhez fűzött reményei, miután a korábbi MTK-csatár, Bojan Miovski igen látványos gólját érvénytelenítették a Livingston elleni bajnokin (0-0). Az esetnek komoly utózöngéje lett Skóciában.
Csakfoci.hu 2024. április 11., csütörtök 15:35
Elszálltak az Aberdeen a skót Premiership első hat helyének megszerzéséhez fűzött reményei, miután a korábbi MTK-csatár, Bojan Miovski igen látványos gólját érvénytelenítették a Livingston elleni bajnokin (0-0). Az esetnek komoly utózöngéje lett Skóciában.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 11., csütörtök 15:35

A bajnoki hajrájában Bojan Miovski egy, a kapusról kipattanó labdát vágott a léc alá gyönyörű mozdulattal, de hiába követte a pazar találatot egy Cristiano Ronaldóra hajazó gólöröm, az északmacedón támadó találatát érvénytelenítette a játékvezető a VAR-csapat jelzésére.

A meg nem adott gól alaposan kiverte a biztosítékot az Aberdeen gárdájánál, amely így elveszítette az esélyét, hogy a felsőházban küzdhessen a továbbiakban.

A skót szövetség (SFA) ragaszkodik ahhoz, hogy helyes ítélet született Livingstonban, de az Aberdeen szerint a VAR negatív hatással van a játékra, és hogy a videóbírós ítéletekkel kapcsolatos "nyilvános hallgatás nem tartható tovább".

Egy szerdán kiadott hosszú közleményben a klubnál úgy fogalmaztak, hogy "Véleményünk szerint ez a helyzet is azt mutatja, hogy a VAR-nak az a változata, amellyel a skót labdarúgás rendelkezik, pontosabban, amelyet megengedhet magának, nem alkalmas arra a célra, amelyre szánták". 

Mindenki elismerte, hogy a VAR-szobában lévőknek a rendelkezésükre álló korlátozott információk alapján gyakorlatilag találgatniuk kellett, hogy mi lehetett az a pozíció, amely alapján felülbírálták a játékvezető-asszisztens pályán hozott döntését, aki nem emelte fel a zászlóját.

Határozott meggyőződésünk, hogy ilyen esetben és a játék integritása érdekében a játékvezetőknek ragaszkodniuk kell az eredeti, a pályán hozott döntésükhöz" - áll a közleményben.

Ugyanis mint kiderült, hogy a videoasszisztensek a kamera meghibásodása miatt nem tudták pontosan kalibrálni a vonalakat, ehelyett "lefagyasztották" a felvételeket, hogy szemmel állapítsák meg a leshelyzetet. Matthew MacDermid videóasszisztens pedig úgy döntött, hogy a Miovski gólját előkészítő Angus MacDonald lesre futott.

Az SFA viszont utólag készített olyan felvételeket, amelyek bizonyítják, hogy végül jó döntést hoztak a VAR-szobában, így részükről az ügyet lezártnak tekintik.

Az ominózus jelenet 2:10-től a videón:

Itt pedig a leshelyzet a VAR-szoba és az SFA szerint:

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz