A Wembleyben megint nem tudtak balhé nélküli döntőt rendezni: Több mint 50 rendbontót vettek őrizetbe - a részletek

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.
Csakfoci.hu 2024. június 2., vasárnap 9:26
Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 2., vasárnap 9:26

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt embert azért vettek őrizetbe, mert a Real Madrid-Borussia Dortmund mérkőzés elején berohantak a pályára, a többieket pedig azért, mert a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre, amely a madridi együttes 2-0 arányú győzelmével végződött.

A londoni rendőrség a tájékoztatás megfogalmazása szerint bizonyos abban, hogy "a szabálytalan bejutási próbálkozások túlnyomó többsége sikertelen volt".

A kiemelkedő sporteseményeken gyakran próbálnak áthatolni a kerítéseken vagy egyéb módon bejutni a rendezvény helyszínére olyanok, akiknek nincs belépőjegyük - áll a Scotland Yard közleményében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az online felületeken megjelent videófelvételek, amelyek azt mutatják, hogy emberek csoportosan rohannak neki bejáratoknak, "nem feltétlenül ábrázolnak sikeres bejutási kísérleteket", mivel az első beléptetőpontok után rendszerint további többrétegű biztonsági szűrés következik.

A Scotland Yard már a BL-döntő előtt kétezer rendőrt vezényelt a brit főváros utcáira, különösen annak a tüntetésnek a helyszínére, amelyet az English Defence League (Angol Védelmi Liga) nevű szélsőséges jobboldali szerveződés alapítója, Tommy Robinson hívott össze London központjába.

A demonstráción több ezren vettek részt, a Scotland Yard szerint köztük sokan olyanok is, akiknek futballhuliganizmus miatt már volt dolguk a rendőrséggel.

Mint ismert, három évvel ezelőtt az olasz-angol Eb-döntő előtt és közben történt nagyon komoly rendzavarás a Wembleyben, több száz huligán ugyanis áttörte a kordonokat és bejutottak a stadionba, ahol az érvényes jeggyel rendelkező nézők helyeit elfoglalták. (MTI nyomán)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz