A szuperkomputer megjósolta a PL végkimenetelét - Szoboszlaiék örülhetnének, Kerkezék azonban nagyon nem

Az odds-okon és az Opta erősorrendjén alapuló számítások szerint a Liverpool harmadikként végez majd, Kerkez Milos klubja pedig búcsúzik az élvonaltól.
Budai László 2023. augusztus 11., péntek 13:08
Az odds-okon és az Opta erősorrendjén alapuló számítások szerint a Liverpool harmadikként végez majd, Kerkez Milos klubja pedig búcsúzik az élvonaltól.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 11., péntek 13:08

A statisztikusok 10 ezer szimulációt futtattak le egy szuperszámítógép segítségével, hogy megjósolják a Premier League hétvégén kezdődő szezonjának végeredményét. Az volt a cél, hogy a liga húsz klubjának átlagos pontszámát "lőjék be" a fogadási odds-ok és a statisztikákkal foglalkozó Opta Power Rankings segítségével, megbecsülve az egyes mérkőzések kimenetelének valószínűségét - írja a Daily Mail.

Mindezek alapján Pep Guardiola Manchester Cityjének 90,18 százalék esélye van arra, hogy ismét, zsinórban negyedik alkalommal is magasba emelje a trófeát, és ezzel történelmet írjon, míg a legközelebbi rivális Arsenalnak mindössze 4,08 százalékos esélye van a végső sikerre. Az Ágyúsok mellé 77,23-os átlagpontszámot számoltak ki, amely jócskán elmarad a Man City 88,81-osával szemben.

Szoboszlai Dominik új klubja, a Liverpool 3,55 százalékos eséllyel száll harcba az aranyért - ez a harmadik legmagasabb érték, azaz a számítógép a dobogó alsó fokára várja a csapatot -, míg Erik ten Hag együttese, a Manchester United 1,70-nel.

Ami a tabella másik végét illeti, a három újonc közül egyedül az a Burnley menekül majd meg - a szuperszámítógép szerint -, amely a 15. helyen végezhet. Ami pedig magyar szempontból rossz hír, hogy a Sheffield United, Luton kettős mellett Kerkez Milos együttesét, a Bournemouth-t várják a legnagyobb valószínűséggel a harmadik kieső helyre.

Aki nagyon aggódna a csapatáért, annak azért hozzátesszük, hogy a szuperkomputer az előző szezonban a Liverpoolt várta bajnoknak (igaz, csak 49,72 %-os valószínűséggel), a végül negyedik helyezett Newcastle-t csak nyolcadiknak jósolta, a Chelsea-t a top4-be "írta be", míg a Bournemouth már tavaly is kiesett a gépnél.

Olvastad már?
EKL: "Váratlan megaláztatás, a kegyetlen Fradi futball-leckét adott és játszadozott a Hamrunnal" - lapszemle
Ezt írják a máltai lapok, miután a Ferencváros 6-1-re nyert a Hamrun elleni EKL-selejtező odavágóján. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz