Fotó gsp.ro

A román szurkolók új szintre emelték a magyargyalázást: "Ba...átok meg hazátlanok!" - videón a balhéjuk

Komoly büntetést kockáztattak a román szurkolók azzal, hogy a néhány nappal ezelőtti balhéjuk után a hétfői viselkedésük sem volt éppen kifogástalan.
Budai László 2023. március 29., szerda 8:57
Fotó gsp.ro
Komoly büntetést kockáztattak a román szurkolók azzal, hogy a néhány nappal ezelőtti balhéjuk után a hétfői viselkedésük sem volt éppen kifogástalan.
Szerző: Budai László 2023. március 29., szerda 8:57

Nem múlt el balhé nélkül a román válogatott hétfői, Fehéroroszország elleni Eb-selejtezője (2-1) sem. Mint ismert, a román drukkerek szombaton azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy az Andorra elleni, idegenbeli találkozón egymással verekedtek össze, emellett magyarellenes rigmusokat is skandáltak.

Az FCSB és a Craiova drukkerei ezúttal is megpróbáltak egymásnak menni, de a rendőrök közbenjárásának köszönhetően ez nem sikerült. Ezzel azonban csak a balhé egy részét tudták megakadályozni. A román szurkolók ezúttal is szidták a magyarokat: “Ba…átok meg hazátlanok!” - kiabálták, amivel a Pro Sport szerint arra az MLSZ-döntésre reagáltak, amely szerint a mieink két hazai találkozójára be lehetett vinni a kizárólag a történelmi Magyarország térképét és a magyar nemzeti színeket tartalmazó molinót.

Készültek egy "Mongólia a történelmi nagy magyarország" (sic!) felirattal, valamint a következő transzparenssel is. "Románia nemzeti állam, szuverén és független, egységes és oszthatatlan", ami a román alkotmány első cikkelyében szerepel.

A magyarok mellett a fehéroroszok is kaptak az üzenetekből: "A fogságban megölt román hősök keresztény kereszt nélkül fekszenek Fehéroroszországban" - amivel a második világháborúban elesett román hadifoglyok méltó sírhelyeinek hiányát kérték számon.

Míg egy másik molinón az 1999. március 24-ei dátumot írták ki, ezzel a koszovói háború során megkezdett NATO-bombázásokra “emlékeztek”. Koszovó úgy került a képbe, hogy egy csoportban szerepel a románokkal.

A Pro Sport szerint a huligánok idegengyűlölő viselkedésükkel drasztikus büntetést kockáztattak.

A Pro Sport videója

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz