Fotó gsp.ro

A román szurkolók új szintre emelték a magyargyalázást: "Ba...átok meg hazátlanok!" - videón a balhéjuk

Komoly büntetést kockáztattak a román szurkolók azzal, hogy a néhány nappal ezelőtti balhéjuk után a hétfői viselkedésük sem volt éppen kifogástalan.
Budai László 2023. március 29., szerda 8:57
Fotó gsp.ro
Komoly büntetést kockáztattak a román szurkolók azzal, hogy a néhány nappal ezelőtti balhéjuk után a hétfői viselkedésük sem volt éppen kifogástalan.
Szerző: Budai László 2023. március 29., szerda 8:57

Nem múlt el balhé nélkül a román válogatott hétfői, Fehéroroszország elleni Eb-selejtezője (2-1) sem. Mint ismert, a román drukkerek szombaton azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy az Andorra elleni, idegenbeli találkozón egymással verekedtek össze, emellett magyarellenes rigmusokat is skandáltak.

Az FCSB és a Craiova drukkerei ezúttal is megpróbáltak egymásnak menni, de a rendőrök közbenjárásának köszönhetően ez nem sikerült. Ezzel azonban csak a balhé egy részét tudták megakadályozni. A román szurkolók ezúttal is szidták a magyarokat: “Ba…átok meg hazátlanok!” - kiabálták, amivel a Pro Sport szerint arra az MLSZ-döntésre reagáltak, amely szerint a mieink két hazai találkozójára be lehetett vinni a kizárólag a történelmi Magyarország térképét és a magyar nemzeti színeket tartalmazó molinót.

Készültek egy "Mongólia a történelmi nagy magyarország" (sic!) felirattal, valamint a következő transzparenssel is. "Románia nemzeti állam, szuverén és független, egységes és oszthatatlan", ami a román alkotmány első cikkelyében szerepel.

A magyarok mellett a fehéroroszok is kaptak az üzenetekből: "A fogságban megölt román hősök keresztény kereszt nélkül fekszenek Fehéroroszországban" - amivel a második világháborúban elesett román hadifoglyok méltó sírhelyeinek hiányát kérték számon.

Míg egy másik molinón az 1999. március 24-ei dátumot írták ki, ezzel a koszovói háború során megkezdett NATO-bombázásokra “emlékeztek”. Koszovó úgy került a képbe, hogy egy csoportban szerepel a románokkal.

A Pro Sport szerint a huligánok idegengyűlölő viselkedésükkel drasztikus büntetést kockáztattak.

A Pro Sport videója

Neked ajánljuk
Átigazolások
Slaven Belupo
Ricardo Moniz
Ricardo Moniz leendő pályaedzője elismerte, a holland szakember veszi át a horvát élvonalbeli Slaven Belupo irányítását.
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
Tovább az összes átigazoláshoz