Fotó: Ed van de Poel

A magyar edző csapata 40 ezer ember előtt játszott döntőt a világ egyik legikonikusabb stadionjában - fotó, videó

Az Ifjúsági Bajnokok Ligája-győztes AZ Alkmaar a rendes játékidőben döntetlenre végzett a Boca Juniorsszal. 11-esek után végül a dél-amerikaiak örülhettek.
Budai László 2023. szeptember 12., kedd 14:20
Fotó: Ed van de Poel
Az Ifjúsági Bajnokok Ligája-győztes AZ Alkmaar a rendes játékidőben döntetlenre végzett a Boca Juniorsszal. 11-esek után végül a dél-amerikaiak örülhettek.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 12., kedd 14:20

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték meg az U20-as Interkontinentális Kupát, amelyet az U20-as Libertadores Kupa-győztes Boca Juniors és az Ifjúsági Bajnokok Ligája-győztes AZ Alkmaar korosztályos csapata vívott egymással. A finálénak magyar érdekeltsége is volt, a holland klub kapusaival ugyanis Szénási Béla foglalkozik.

A találkozót a világ egyik legikonikusabb stadionjának tartott La Bombonerában, azaz a Boca Juniors arénájában rendezték közel 40 ezer néző előtt, fantasztikus hangulatban. A rendes játékidő 1-1-es eredményét követően az argentin klub 11-esekkel kerekedett felül az AZ Alkmaaron, így a dél-amerikaiak örülhettek.

Videó a helyszínről

A mérkőzés összefoglalója

Szénási Bélával készített korábbi interjúnkat alább olvashatjátok

Olvastad már?
Interjú a holland topcsapat magyar kapusedzőjével: “Itt soha nem hallottam, hogy minden korosztályban bajnoknak kell lenni”
Szénási Béla bemutatja, hogyan működik a toptehetségeket ontó holland futball utánpótlás-rendszere, elmondja, miért nincs eredményfókusz az U18-as korosztályig, és arról is beszél, miért szeretik nagyon a magyar válogatottban most debütáló Kerkez Milost az AZ-nél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz