Fotó: kecskemetite.hu

A Fradi és az UEFA egy szinttel feljebb lőtte az NB I-et Európában: Új kupahelyet kap a magyar foci

Így változhat a magyar kupaindulók sorsa a 2024/2025-ös idénytől - a Magyar Kupa következő győztese jól járhat.
Csakfoci.hu 2023. június 13., kedd 19:52
Fotó: kecskemetite.hu
Így változhat a magyar kupaindulók sorsa a 2024/2025-ös idénytől - a Magyar Kupa következő győztese jól járhat.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 13., kedd 19:52

Mint ismeretes, eddig az NB I-es győztese a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, míg a bajnokság második és a harmadik helyezettje, illetve a Magyar Kupa győztese az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében kezdhetett, azaz az Európa Ligába csak a bajnoknak volt esélye bekerülnie.

Ez azonban a következő idénytől megváltozhat: az európai kupasorozatok szempontjából létfontosságú UEFA-koefficiensek tekintetében a magyar bajnokság ugyanis előrelépett, elsősorban a Ferencváros egyre eredményesebb nemzetközi szereplésének köszönhetően, illetve az nemzetközi kupák reformja is a hazai kluboknak kedvez.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a 2024/25-ös szezontól kezdve az UEFA együttható-rangsor 16-33. helyezett országának (így a 25. helyen álló Magyarországnak is) a kupagyőztesei már az Európa Ligában, ott pedig az első selejtezőkörben startolhatnak, így a magyar klubfoci egy lépcsőfokkal feljebb léphet.

Mindez egy nemzetközi portál szerint mostanra biztossá vált.

Az UEFA ugyan még nem közölte a listát, de a megbízhatónak mondható oldal táblázata alapján a Magyar Kupa-győzelem a következő idényben már az Európa Liga-indulást is jelentheti majd.  A bajnok természetesen marad a BL-ben, míg az NB I ezüst- és bronzérmese továbbra is az EKL-ben selejtezhet majd. 

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz