A finn kapitány nem tudja, mire számítson a magyaroktól - két játékost emelt ki

A finn válogatott szövetségi kapitánya, Markku Kanerva Szalai Ádámot és Kleinheisler Lászlót emelte ki a magyar válogatottból, de nem igazán tudja, mire számítson a mieinktől.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 7., péntek 22:27
A finn válogatott szövetségi kapitánya, Markku Kanerva Szalai Ádámot és Kleinheisler Lászlót emelte ki a magyar válogatottból, de nem igazán tudja, mire számítson a mieinktől.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 7., péntek 22:27

A tamperei mérkőzésnek otthont adó Ratina Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón Markku Kanerva elmondta, sok kérdés van a magyarokkal kapcsolatban, mivel Marco Rossi csak nemrég vette át az együttes irányítását, így nem igazán tudja, mit várjon a riválistól.

Hozzátette, többek között ezért is rendkívül nehéz lenne jósolnia, mint ahogyan arra sem tudott válaszolni, milyen eredménnyel lenne igazán elégedett, hiszen ez függ a mérkőzés képétől.

A szövetségi kapitány a magyarok közül Szalai Ádámot emelte ki, aki a Bundesliga első két fordulójában háromszor volt eredményes, valamint Kleinheisler Lászlót nevezte még meg mint veszélyes futballistát.

A sajtótájékoztató megmosolyogtató pillanata volt, amikor az egyik magyar újságíró felidézte az elmúlt évtizedek finn-magyar párharcait, melyek az utolsó percekben dőltek el. Ezek közül az 1997-es, emlékezetes világbajnoki selejtezőre - amelyen a magyarok olyan finn öngóllal egyenlítettek és érték el a pótselejtezőt, hogy az utolsó három játékos, aki a labdához ért, kivétel nélkül finn volt - azonnal egy hangos "arra nem emlékszünk" reakció érkezett. Ugyanakkor a tréner kiemelte, 2014-ben Pintér Attila kapitányi debütáló mérkőzésén ott volt a szakmai stábban, amikor is 2-1-re diadalmaskodtak a győri ETO Parkban. Azt is hangsúlyozta, hogy ezek a mérkőzések a múltban történtek és egyáltalán nem gondolnak rájuk, így mentálisan semmilyen hatással nincsenek a játékosokra.

A finn futballisták közül Jukka Raitala, az amerikai bajnokságban érdekelt Montreal Impact védője vett részt a sajtótájékoztatón, aki egy hónappal ezelőtt a Stieber Zoltánnal felálló D.C. United ellen is pályára lépett.

"Nagyon jó játékos, ugyanakkor mi megpróbálunk nem az egyénekre, hanem a teljes csapatra koncentrálni. Azt gondolom, felkészültünk annyira, hogy győzelmet arassunk" - nyilatkozta a finn labdarúgó, aki szerint a Nemzetek Liga fantasztikus lehetőség.

A magyarok szombaton 18 órától Finnországban kezdik meg szereplésüket az először kiírt Nemzetek Ligájában, majd három nappal később a Groupama Arénában - zárt kapuk mögött - Görögország válogatottját fogadják. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz