A Bayernt irányító Lőw Zsolt a hétgólos MU-verés után: "Nem szeretem a sört"

A Bayern magyar másodedzője ezúttal maga vezényelte a bajor sztárcsapatot, rögtön egy győztes BL-rangadón. Lőw Zsolt a lefújás után több témát is érintett.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 21., csütörtök 8:46
A Bayern magyar másodedzője ezúttal maga vezényelte a bajor sztárcsapatot, rögtön egy győztes BL-rangadón. Lőw Zsolt a lefújás után több témát is érintett.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 21., csütörtök 8:46

Mint ismeretes, Lőw Zsolt irányította - az eltiltott vezetőedző, Thomas Tuchel hiányában - a Bayern Münchent, a Manchester United elleni, szerdai Bajnokok Ligája-rangadón (4-3). A magyar szakember a lefújást követően az M4 Sportnak nyilatkozott arról, milyen volt a világhírű bajor csapatot instruálni.

- Hosszú évek kitartó munkája van emögött. Igazából már 11-12 éve vagyok az edzői pályán, az ember rengeteget tapasztal, rengeteget fejlődik, és ilyen szituációkban ezt jól tudja hasznosítani.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez is egy mérkőzés volt a sok közül, más azért ott állni az oldalvonal mellett, a félidőben és a meccs végén beszélni a csapathoz, és folyamatosan olyan döntéseket hozni, amiknek nagy súlya van. Nyilvánvaló, hogy ez nem egyszerű, úgyhogy én nagyon-nagyon büszke vagyok, hogy sikerült. Ez persze azért csapatmunka volt, tényleg rengeteg ember munkája volt ebben benne.

Próbáltuk elosztani a feladatokat és a felelősséget, amit Thomas (az eltiltott Tuchel - a szerk.) nyilván sokszor egyedül cipel, és én azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült minden, mindenki tette a dolgát, és örülök, hogy a végén meglett az eredménye. Nagyon-nagyon keményen megdolgoztam azért, hogy ma én állhattam az oldalvonal mellett. Most elindultunk egy úton, és nagyon bízunk benne, hogy a vége az hasonlóan szép lesz, mint a Chelsea-nél volt - utalt vissza a magyar tréner a Tuchellel együtt nyert BL-címükre a londoni gárdánál.

Lőw beszélt arról, ő hogyan látta a United kissé kaotikus és gólgazdag legyőzését.

- Kicsit idegesen kezdtük, feszültek voltunk, és sok hiba volt a játékunkban. De aztán egy 15-20 perc alatt sikerült megnyugodnunk, és azt gondolom, hogy folyamatosan sikerült fejlődnünk a mérkőzés folyamán. Úgy látom, hogy a második félidő az abszolút a miénk volt, mind statisztikában, mind látványban, mind helyzetekben, mindenben. De még mindig vannak hullámvölgyek a játékunkban, a teljesítményünkben, még mindig nem vagyunk képesek 90 percen keresztül magas szinten teljesíteni. A hullámvölgyek ugyan kisebbek, de nagyon-nagyon sokszor góllal bünteti őket az ellenfél.

"A Bayern Münchennél csak a győzelem elfogadható" - mit jelent ez az edzői stábnak?

- Kívülről ez mindig édes tehernek tűnik, amikor az ember egy kisebb csapattal dolgozott, a Salzburgnál vagy a Lipcsénél, akkor mindig úgy gondoltam, hogy "jaj, hát milyen szuper lehet egy nagycsapat edzőjének lenni!" Mert hogy "sokkal egyszerűbb, mindig nyersz"... Aztán amikor elkerültem egy nagycsapathoz, először a PSG-hez, a saját bőrömön éreztem azt, hogy igen, itt igazából minden mérkőzést meg kell nyerni. Háromnaponta játszik az ember, és az az elvárás, hogy mindig nyerni kell és jól is kell teljesíteni. Szóval iszonyatos nyomás helyeződik az emberre. Ehhez hozzá kell szokni, az embernek ezen együtt kell be tudni élni ezzel.

Az ünneplésre is lenne lehetősége most a korábbi magyar válogatott játékosnak, hiszen már zajlik a világhírű Oktoberfest.

Képzeld el, bármennyire is a Németországban töltöttem el 13-14 évet, nem szeretem a sört... Sosem szerettem, és nem is tudtam megszeretni. Próbálkoztak vele, akár játékosok, akár edzőkollégák, de valamiért nem megy... Az Oktoberfestre megyünk családilag, a feleségemmel együtt, de nyilvánvalóan kell keresni valami másik lehetőséget, hogy mi lesz az, amivel én koccintok velük, mert hát a sör az nálam nem opció.

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz