A 400 millióval kárpótolt Dárdai elüldözője már eddig is egy vagyonba került a Herthának - Bobic most perre megy

Fredi Bobic perre megy a Herthával a szerinte szabálytalan menesztése miatt és többmillió euróra tart igényt. Pedig alig bő másfél év alatt így is alaposan megkopasztotta a berlinieket a volt sportigazgató a húzásaival.
Csakfoci.hu 2023. február 23., csütörtök 11:55
Fredi Bobic perre megy a Herthával a szerinte szabálytalan menesztése miatt és többmillió euróra tart igényt. Pedig alig bő másfél év alatt így is alaposan megkopasztotta a berlinieket a volt sportigazgató a húzásaival.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 23., csütörtök 11:55

A sportszakmailag összességében megbukott Hertha-sportigazgató, a január végén menesztett Fredi Bobic kapcsán vetett számot a Berliner Kurier, annak apropóján is, hogy az egykori német válogatott csatár perre megy volt klubjával szemben a szerinte szabálytalan kirúgása miatt, és többmillió eurós végkielégítésre/bánatpénzre is igényt tartana. Pedig a cikk szerint eddig is jelentős összegbe fájt a berlini klubnak Bobic alkalmazása.

Kezdődve rögtön azzal az átigazolási díjjal, amit a Herthának kellett kifizetnie az Eintracht Frankfurtnak 2021 áprilisában. A fővárosi gárda 2,5 milliót euróval kompenzálta a Bundesliga-riválist, amelyet így elengedte Bobicot régi-új csapatához. A Herthánál akkora volt a várakozás és a reménykedés, hogy Bobicot a liga egyik legjobban fizetett menedzserévé tették, 3 millió euró körüli éves alapfizetéssel (plusz esetleges bónuszokkal), és hároméves, 2024-ig szóló szerződést kapott a sportigazgató.

Bő másfél évvel később Bobic már csak történelem a klubnál, de a Hertha még mindig nyögi anyagilag az ő ténykedését is a lap szerint. Bobic ugyanis munkatársak egész armadáját vette fel anno (a Hertha alkalmazottainak száma 283-ról 349-re emelkedett), akik közül jónéhányan igencsak bőkezűen vannak még mindig megfizetve. A személyi költségek ennek megfelelően 4,7 millió euróval, 97,7 millió eurós rekordszintre emelkedtek a klubnál.

Bobic hibái ráadásul a vezetőedzőkkel kapcsolatban is éreztetik hatásukat. Dárdai Pálnak 13 játéknap és 14 pont után kellett távoznia az első csapat éléről, majd állandó ifjúsági edzői munkaszerződését felbontották - a lap szerint mindezt egy 1 millió eurós végkielégítésért cserébe.

A magyar tréner után Tayfun Korkut vette át az edzői posztot, ám ő megbukott, majd jött Felix Magath, aki megmentette a Hertha BSC-t a kieséstől - 1,5 millió eurót kapott bennmaradási prémiumként.

Ha összeadjuk Bobic átigazolási díját, költségeit és végkielégítését, akkor a Hertha BSC "rendkívül drága félreértése" alig bő másfél év alatt mintegy 17 millió eurójába (mintegy 6,4 milliárd forintjába) került a klubnak. És ha a volt sportigazgató a bíróságon is sikerrel járna, még jobban "fájna" a klubnak a távozása.

Olvastad már?
BL: Szoboszlai-bomba kellett a City elleni gólhoz, Lukaku 103 kilója toptéma lett, totális az angol égés - visszhangok
A legérdekesebb sztorik és nyilatkozatok a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzések kapcsán. Videók és visszhangok Lipcséből és Milánóból.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz