A szlovák válogatott magyarja: "Győrben nem kaptam esélyt a profi karrierre, pedig mindent megtettem"

A négy évet a győri akadémián töltő, ma pedig már a Bundesligában futballozó Bénes László elmondta, annak idején miért igazolt Magyarországról Szlovákiába.
Csakfoci Admin 2019. december 19., csütörtök 18:22
A négy évet a győri akadémián töltő, ma pedig már a Bundesligában futballozó Bénes László elmondta, annak idején miért igazolt Magyarországról Szlovákiába.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 19., csütörtök 18:22

A magyar származású, Dunaszerdahelyen született, de a szlovák válogatottban szereplő Bénes László egy német portálnak adott interjújában pályafutása kezdeti szakaszáról, győri időszakáról is beszélt.

- A győri akadémián nevelkedtem, ami abban az időben az öt legjobb európai akadémia között volt - mondta a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbachot erősítő Bénes. - Iskolát is biztosítottak nekünk, a struktúra szuper volt, de a családom nélkül a kezdet nehéz volt számomra.

A futballista a Rába-parti városból négy év elteltével tért vissza Szlovákiába, a Zilina csapatához. Elmondta, miért.

- Győrben nem kaptam esélyt a profi karrierre, pedig mindent megtettem érte. Aztán jött a Zilina ajánlata, én pedig ismertem a klub filozófiáját, azt, hogy megadják a lehetőséget a fiatal játékosoknak. Biztos voltam magamban, így elfogadtam az ajánlatot.

Bénes László a 2019/2020-as szezonban 10-szer kezdőként, háromszor pedig csereként lépett pályára a Bundesligában jelenleg második helyen álló Mönchengladbachban, ezeken négy gólpasszt adott. A szlovák felnőttválogatottban eddig három meccse van a középpályásnak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz