Nemzetek Ligája: Spanyol "sorcsere" és hajrágól ütötte el Ronaldóékat a döntőtől - videó

Utolsóként Spanyolország biztosította be négyes döntőbeli helyét a Nemzetek Ligája A-divíziójában, miután kedden 1-0-ra győzött Portugáliában.
Dudás Gábor 2022. szeptember 27., kedd 22:58
Utolsóként Spanyolország biztosította be négyes döntőbeli helyét a Nemzetek Ligája A-divíziójában, miután kedden 1-0-ra győzött Portugáliában.
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 27., kedd 22:58

Hollandia, Horvátország és - sajnos - Olaszország után Spanyolország is döntős lett a Nemzetek Ligájában, de ehhez jókora utat kellett megtennie Portugáliában kedden este.

Az első félidőben például a kaput sem találta el Luis Enrique csapata, miközben a portugálok többször is vezetést szerezhettek volna. A fordulás után Cristiano Ronaldo lábában maradt benne a gól, majd jött a 60. perc és a fordulat. Ekkor a spanyolok három fiatal és friss embert (Gavit, Pedrit és Pinót) is pályára küldtek, innentől kezdve pedig egyértelműen feljavult és felgyorsult a játékuk.

A 71. percben Diogo Costa még nagyot védett Morata megpattanó lövésénél, majd nem sokkal később Inaki Williams kísérleténél is a helyén volt, hogy aztán megint Morata helyzeténél hárítson szépen. Az egyre nagyobb fölénybe kerülő vendégek aztán hajrában meg is szerezték a mindent eldöntő gólt: a 88. percben Morata az újabb ziccerét már kihasználta (0-1).ú

Sikerével a spanyol válogatott 19 év után győzött újra Portugáliában és el is ütötte a 2019-es győztest a jövő nyári négyes döntőtől. A csoport másik meccsén Csehország 2-1-re kikapott Svájcban, így eldőlt, hogy búcsúzik az A-divíziótól.

A B-ligából kedden Izrael, Skócia és Szerbia biztosította be a feljutását a korábban már divíziót váltó Bosznia-Hercegovina után.

Nemzetek Ligája, A-divízió, 2. csoport:

Portugália – Spanyolország 0-1 (Morata 88.)

Svájc – Csehország 2-1 (Freuler 29., Embolo 30., ill. Schick 45.)

A végeredmény: 1. Spanyolország, 2. Portugália, 3. Svájc, 4. Csehország

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz